logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Woodstock DJ - Dopasowanie karty z innego radia i działanie bez karty

amos 03 Lis 2004 16:39 3228 17
REKLAMA
  • #1 958063
    amos
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Czy da się dopasować do tego radia kartę z innego ? Czy jest jakaś procedura uczenia albo zrobienia tego radia aby działało bez karty ? (master cod mam do niego)
  • REKLAMA
  • #2 958119
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Jak wciśniesz szukaj to wszystko znajdziesz troszkę czasu i własnych chęci.
  • REKLAMA
  • #3 959695
    amos
    Poziom 14  
    Jak masz dawać takie rady to daruj sobie bo szkoda twojego pisania !!!
    Co do szukania to ja zanim napisałem to już trochę przeszukałem to forum i nic konkretnego nie znalazłem.Może będzie ktoś mógł pomóc kto już miał takie radio z zamienioną kartą ???
  • #4 959832
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Zazwyczaj robienie jednego radia jest takie samo jak i drugiego lub bardzo podobne. Np w tym poście https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic110247.html który jest wzięty pierwszy lepszy z listy. Spoko najpierw pomyśl a potem kogoś opie....
  • #5 959852
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 570
    tytus ma racje poszukaj w postach bo to tu jest a ty poprostu jestes leniwy do nauki karty potrzebnt jest kod master i klawiszologia do jego wywolania potem to juz z górki tylko pamietaj ze blaupunkt ma kilka typów kart
  • #6 959887
    amos
    Poziom 14  
    Chyba którys z Was nie umie czytać przecież pisałem że master cod mam i jak go wpisuje (kl.1+FM) to jest ok tylko karta jest nie od tego radia (karta chipowa) i nie jest akceptowana (wroong kc).Pytałem tylko czy jest możliwość nauczena na nowo takiej karty czy też musi być karta nowa sformatowana.Tu napewno nie pojdą karty typu laminat czy też zwieranie styków.Może jest możliwośc zrobiena tego radia bez karty ??? (wyprzedając nastęne posty to motorole też umiem czytać i smartcard emulator też potrafie zrobić i wiem że karty czyste można kupić w North tylko chodzi o koszty tego typu rozwiązań )
  • #7 959986
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Właśnie ten koszt. Ja też przychylam się do pozostałych, było już o tym. Nie nauczysz radia karty od innego radia, musi być sformatowana odpowiednio ale jakbyś poczytał sobie o tych kartach to wiedziałbyć ze formatowanie karty jest dość proste pod warunkiem że znasz jej PIN a jeśli nie znasz to prawie niemożliwe. Mozna jeszcze zastosować emulatorek karty, ruscy to nazywali Card-GAG lub podnieść ST7282 i zrobić do na programatorze by chodził bez karty ale tego to już chyba nikt łatwo Ci nie odda za darmo. Musisz sam zdobyc i jak już zrobisz pierwsze radio tą metodą to sądze że uszanujesz swoje doświadczenie i tez nie będziesz miał ochoty się tym dzielić z każdym głupkiem kto tylko zapyta.

SławeK
  • #8 960352
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    A co na to chłopaki. Sprowadzone autko z niemiec, siedzi sobie w nim Paris RCM127 (na ST). Radio gra a karty nie ma. Plomby nie ruszone. Tak przyjechało w autku. Czyżby Helmuty coś innego miały i lepszego niż koledzy ze wschodu? Bo i wszystkie funkcje chodzą ok.
  • #9 960439
    amos
    Poziom 14  
    Właśnie o ten sposób mi chodziło bo wiem ,że jest taki napewno.Myslałem tylko ,że po to są fora takie jak elektroda i ktoś jeśli coś wie potrafi pomóc naprowadzić.(dziekuje bardzo za tego" każdego głupka ").Nierozumiem takich ludzi którzy sami w większości dostali gotowce podane na tacy udało im się coś tam rozkodować i uważają się teraz za wielkich expertów i jeszcze obrażają innych.Jeśli chcą trzymać wszystko w wielkiej tajemnicy to po co tu zabierają głos ? Chyba lepiej się wogóle nie wypowiadać Jeśli chce się coś trzymać w tajemnicy to są chyba wiadomości PW.W końcu trafi tu jeden z drugim z jakimś problemem i zobaczymy jak bedzie się czuł jeśli jedyną odpowiedz jaką dostanie to bedzie użyj opcji szukaj albo zobacz na innych forach, napewno gzieś to już było itd.
  • REKLAMA
  • #10 961363
    djlj24
    Spec od car audio
    Jeden mały problem. Oglądałem to radio i nie wiem jak to zrobili. Bez dotykania lutownicą. Co ciekawe zostało menu uczenia karty, czyta kartę, nawet mozna nauczyć nową. Ale śmiga bez karty i zrobiony bez rozbierania.
  • #11 962045
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 323
    A nie będzie tak, że jak się nauczy kartę, to będzie pracowało tylko z kartą? (Radio nigdy nie miało przyuczonej karty?)
    Pożycz lub kup od nich radio, zczytaj procesor, a będziesz miał "patent" na takie radia.
  • #12 962063
    djlj24
    Spec od car audio
    Jak zrobić to działając na procku to wiem. Ale mnie interesuje metoda mniej pracochłonna. Acha już drugą sztukę z serii 127 widzę tak zrobioną. Też przyjechała z Niemiec. Że w 148 to możliwe jest to wiedziałem ale 127 to mi nie daje spokoju.
  • #13 962181
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Ja jeszcze takiej nie spotkałem ale moze ktoś inteligentnie zerwał tylną taśmę papierową , wstawił GAGa i go przyuczył ? W sumie musiałby to zrobić albo przez szynę puszki albo z klawiatury.

SławeK
  • #14 962408
    andlen
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    djlj24 napisał:
    Jeden mały problem. Oglądałem to radio i nie wiem jak to zrobili. Bez dotykania lutownicą. Co ciekawe zostało menu uczenia karty, czyta kartę, nawet mozna nauczyć nową. Ale śmiga bez karty i zrobiony bez rozbierania.

To menu uczenia karty to żadna pozostałość po działaniu "helmutów", tak podejrzewam. Miałem już takie RCM127, z powodzeniem można było przyzwyczaić do pracy z inną kartą.

Pozdrawiam.
  • #15 963513
    djlj24
    Spec od car audio
    To menu było fabryczne. Takie samo jest w radiu z kartą. Ale te robione u nas nie wszystko maja ok. A tam nie było problemów.
  • #16 975447
    andlen
    Poziom 12  
    Właśnie mam na stole Los Angeles MP71, BP1880. Radio na chip kartę, ciekawostka, po wpisaniu master w ogóle nie woła o kartę. Ma w menu możliwość przyuczenia innej karty itd. Tak więc będzie to chyba odpowiedź na Twoje zintrygowanie pracą RD127 bez karty. Dodam, że "helmuty" mi nie pomagały :-) Wynika, że dla niektórych typów podanie master wystarcza by radio pracowało bez karty.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #17 976277
    djlj24
    Spec od car audio
    Taaaa. Myślisz,że ja jestem pierwszy lepszy co dostał pierwsze radio na code? W większości nie ma problemu zrobić bez karty. Ale w tych na ST z serii 127 i 148 (ten drugi jest metoda) ten trick nie wychodził.
  • #18 976975
    andlen
    Poziom 12  
    djlj24 napisał:
    Taaaa. Myślisz,że ja jestem pierwszy lepszy co dostał pierwsze radio na code? W większości nie ma problemu zrobić bez karty. Ale w tych na ST z serii 127 i 148 (ten drugi jest metoda) ten trick nie wychodził.

Spoko, myślę że sladów swojej znajomości tematu zostawiłeś w tym portalu nie mało. Moje przemyślenia wrzuciłem tu ponieważ takie modele zdarzają się bardzo rzado , przynajmniej mnie. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości dopasowania karty chipowej z innego radia Blaupunkt Woodstock DJ oraz sposobów działania radia bez oryginalnej karty. Użytkownicy potwierdzają, że karty są specyficzne dla danego modelu i nie można ich łatwo nauczyć na nowo bez odpowiedniego formatowania, które wymaga znajomości PIN-u karty. Istnieje możliwość użycia emulatorów kart (np. Card-GAG) lub modyfikacji sprzętowych, jednak są one skomplikowane i kosztowne. W niektórych modelach Blaupunkt, takich jak RCM127 (na procesorze ST) czy Los Angeles MP71, po wpisaniu master code radio może działać bez karty lub umożliwia przyuczenie nowej karty bez konieczności rozbierania urządzenia. Menu uczenia karty jest fabryczne i dostępne w tych modelach. Wersje radia sprowadzone z Niemiec czasem mają takie funkcje aktywne, co różni je od wersji lokalnych. Metody obejmują programowanie procesora, użycie emulatorów, a także wpisanie master code, jednak nie wszystkie modele Blaupunkt pozwalają na takie obejścia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA