logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3210 - zanik zasięgu, zniekształcony dźwięk, szybkie rozładowanie baterii

321Kami 03 Lis 2004 21:35 1291 14
  • #1 958946
    321Kami
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    Czesc mam taki problemik. Moja nokia 3210 często traci zasięg, nie mogę wysyłac z niej sms-ów, dzwięk podczas rozmowy jest zniekształcony-przerywa, baterie wyładowują sie po 1 dniu (są nowe 1200mAh) POMOCY. Poza tym szukam softu do tej komórki. Plis jakieś adresy stron bo w GOOGLE NIE MA !!!!
  • #3 959005
    321Kami
    Poziom 23  
    A i jeszcze jedna sprawa. Kupiłem kabelek do noki 3210 jakiś, tzn mogę wgrywac loga i muzyczki. Czy muszę miec jakiś inny do wgrania flashu ?!?!
  • #4 959038
    bb
    Poziom 20  
    Ocena: 16
    Tak potrzebny jest jeszcze jeden kabel - flasher. Poszukaj na allegro czeghos takiego jak flasher dejana (20-30zl) ibedziesz mogl wgrac softa, ale ten co masz takze jest niezbedny do tego.
    pozdr
    bb
  • #6 959054
    321Kami
    Poziom 23  
    O cholera :P co to jest ? Fajnie nie znam się. Potrzebuję rad. Jak to zrobic jak juz będę miał ten kabel. Mam flasha i nok toll 1.9 i knok po polsku HELP. Dzięki z góry :)
  • #7 959200
    bb
    Poziom 20  
    Najpierw kup zobacz jak to wyglada poczytaj po stronach i potem pytaj smialo co nie rozumiesz na pewno pomozemy.
  • #8 959211
    Snap
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    Witam !
    Jesli ci chodzi o rady jak flashować to masz to dokładnie opisane na stronie ktora podał koleg norbi45 I programy wszystkie potrzebne do tego tez mozesz sciagnąc ze strony elektro255..:)

Pozdro.Tomek
  • #9 960716
    321Kami
    Poziom 23  
    Wpadam do sklepu z komórkami i mówię poproszę flasher dejana do 3210 a koleś co to jest <hahaha> :D:D:D:D:D:D:D

No dobra a co do tych problemów omówionych wcześniej. Powiem tylko że jest coraz gorzej bo wcześniej jakiś miesiąc temu sms-y mogłem wysyłać ?? Jakieś zwarcie ??
  • #10 962293
    bb
    Poziom 20  
    321Kami napisał:
    nie mogę wysyłac z niej sms-ów

321Kami napisał:
    Powiem tylko że jest coraz gorzej bo wcześniej jakiś miesiąc temu sms-y mogłem wysyłać

To w koncu mogles czy nie? :)
    Nie pytaj w sklepach zadnych bo w wiekszosci sprzedawcy sie nie znaja na telefonach, tym bardziej na ich serwisowaniu, a jezeli juz jest to duuuzo sobie licza za takie kabelki.
    Kup z allegro
    pozdr
  • #11 963297
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    To jest uszkodzenie hardware'owe i tylko czasem po naprawie wymagane jest przeprogramowanie telefonu.
    Za audio i częściowo za pływanie zasięgu odpowiedzialna jest Cobba.
    Jesli nie dysponujesz lutownicą na gorące powietrze, to nie naprawisz.

Możesz spróbować docisnąć Cobbę do płyty poprzez podłożenie kawałka chusteczki higienicznej złożonego kilka razy między cobbę a wyświetlacz.
    Jest to prymitywny sposób, ale bez narzędzi....
    Cobba to małe, czarne, kwadratowe z napisem m. in. 4370575
  • #12 964713
    321Kami
    Poziom 23  
    Dobra dzięki. Spróbuję.
  • #13 970383
    stanek24
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Skoro rozladowuje nowa baterie 1200 mAh to prawdopodobnie jest uszkodzone PA
  • #14 971271
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Change COBBA and PA... Have a nice work :D
  • #15 971914
    chincza
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Spróbuj wykąpać w spirolku z czasem zbiera się tyle syfu i zaczyna się tak dziać
    Pozdrawiam Janek

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3210 doświadcza problemów z zanikiem zasięgu, zniekształconym dźwiękiem podczas rozmów oraz szybkim rozładowywaniem baterii, mimo użycia nowych ogniw 1200 mAh. Przyczyną usterek sprzętowych są uszkodzenia komponentów takich jak COBBA (moduł audio i częściowo zasięg) oraz PA (wzmacniacz mocy). Naprawa wymaga wymiany tych elementów lub ich dociskania, np. poprzez podłożenie złożonej chusteczki higienicznej między COBBĘ a wyświetlacz, co jest rozwiązaniem tymczasowym bez użycia lutownicy na gorące powietrze. Szybkie rozładowanie baterii wskazuje na uszkodzenie PA. W celu przywrócenia oprogramowania i flashowania telefonu potrzebny jest specjalny kabel flasher Dejana, który można kupić na aukcjach internetowych, a oprogramowanie i instrukcje dostępne są na stronie elektro255.webpark.pl. Standardowy kabel do przesyłania logotypów i muzyki nie wystarcza do wgrywania softu. Sprzedawcy w sklepach często nie znają się na serwisowaniu Nokii 3210, dlatego zaleca się zakup akcesoriów online i korzystanie z dostępnych poradników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA