logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thunderbird nie wysyła poczty mimo poprawnej konfiguracji konta

kr543 14 Kwi 2011 23:07 2261 9
REKLAMA
  • #1 9402120
    kr543
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Skonfigurowałem konta ponad wszelką wątpliwość jak należy, niestety program nie chce wysyłać poczty.Ściąga prawidłowo. Przy identycznych ustawieniach program pocztowy Windows wysyłał pocztę jak należy. Czy ktoś wie co z tym zrobić?
  • REKLAMA
  • #3 9402791
    lolo56
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Konfiguracja kont - serwer poczty wychodzącej ustaw port na 587.
  • REKLAMA
  • #4 9403084
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 9404709
    efemeryda
    Poziom 10  
    Czy "Pomocna Dłoń" posłużyłaby radą w sprawie danych serwera: in.com ? Nie mogę odbierać poczty z tego serwera za pomocą Thunderbirda ani Outlooka :cry:
  • #7 9404794
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10429
    Nie mozliwosci poprania poczty z in.com przez programy pocztowe.
  • #8 9404827
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Tylko z serwerów wymienionych tutaj możesz pobierać pocztę za pomocą ThunderBird-a.
    Thunderbird nie wysyła poczty mimo poprawnej konfiguracji konta
  • #9 9406235
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Nie można napisać "tylko z wymienionych tutaj" - serwerów pocztowych obsługujących POP lub IMAP są tysiące - wiec prawidłowo powinno to brzmieć "na przykład z wymienionych poniżej". Natomiast faktycznie, zgodnie z różnymi opiniami w Internecie mail.in.com nie obsługuje protokołów POP ani IMAP (na ich stronie brak jakiejkolwiek informacji o tych funkcjach).
  • #10 9429945
    kr543
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nie tylko z serwerów wymienionych w tabeli można pobierać pocztę. Można również z serwera neostrady, czyli "poczta.neostrada.pl." Działa bardzo dobrze.
    W końcu ustaliłem powód niemożności wysyłania poczty. Otóż gdy zakłada się nowe konto, firmowo wysyłanie poczty ustawione jest z szyfrowaniem - nie zwróciłem na to uwagi ponieważ jest to szary przycisk. Gdy skasowałem szyfrowanie poczta wysyłana jest sprawnie.
    Pozdrawiam świątecznie wszystkich udzielających mi rad.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z wysyłaniem poczty w programie Thunderbird, mimo poprawnej konfiguracji konta. Odpowiedzi sugerowały sprawdzenie ustawień konta SMTP, w tym portu (zalecany port to 587) oraz domyślnego konta pocztowego. Pojawiły się również pytania o serwisy pocztowe i ich ustawienia SMTP. W końcu autor ustalił, że problem wynikał z włączonego szyfrowania przy zakładaniu nowego konta, co uniemożliwiało wysyłanie wiadomości. Po jego wyłączeniu, wysyłka poczty działała poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA