Mam bardzo zagatkową sprawę z thunderbirdem.
Odbiera maile ale ich nie wysyła.
Podczas próby wysyłania pokazuje następujący komunikat:
Komunikat pojawia się prawie natychmiast - co jest dość dziwne.
Próbowałem wszystkiego:
- odinstalowałem, wywaliłem wszystko z rejestru i z program files. Zainstalowałem ponownie - BEZ ZMIAN.
- wyłączyłem całkowicie firewalla - BEZ ZMIAN
- dodałem na próbę jakieś swoje konto z WP - BEZ ZMIAN
- odinstalowałem i zainstalowałem Thunderbird 7 - BEZ ZMIAN
- wszedłem na konto używane w thinderbirdzie -- > Operą na gmaila - wysyłanie działa bez problemu
- przejrzałem wszystkie ustawienia konta pocztowego w thunderbirdzie - są prawidłowe. Program odbiera maile a smtp jest wpisane prawidłowo.
więc nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Jedyne co mi jeszcze przyszło do głowy to telefon do UPC - być może thunderbird podłapał jakiś spam i został zablokowany. Zadzwoniłem. Dowiedziałem się że tam nie blokują takich rzeczy. Co prawda na ich infolinii nie zawsze są kompetentni ludzie ale cóż...
Więc bardzo was proszę, poradźcie co to może być bo już sam nie wiem.
System windows XP SP3
Firewall - Comodo
Firewall oryginalny - wyłączony.
Dostawca internetu UPC.
Ps.
Thiundrbird jest zainstalowany na komputerze moich rodziców więc nie wiem jak wyglądał komunikat gdy przestał wysyłać maile.
Odbiera maile ale ich nie wysyła.
Podczas próby wysyłania pokazuje następujący komunikat:
Komunikat pojawia się prawie natychmiast - co jest dość dziwne.
Próbowałem wszystkiego:
- odinstalowałem, wywaliłem wszystko z rejestru i z program files. Zainstalowałem ponownie - BEZ ZMIAN.
- wyłączyłem całkowicie firewalla - BEZ ZMIAN
- dodałem na próbę jakieś swoje konto z WP - BEZ ZMIAN
- odinstalowałem i zainstalowałem Thunderbird 7 - BEZ ZMIAN
- wszedłem na konto używane w thinderbirdzie -- > Operą na gmaila - wysyłanie działa bez problemu
- przejrzałem wszystkie ustawienia konta pocztowego w thunderbirdzie - są prawidłowe. Program odbiera maile a smtp jest wpisane prawidłowo.
więc nie mam pojęcia co może być przyczyną.
Jedyne co mi jeszcze przyszło do głowy to telefon do UPC - być może thunderbird podłapał jakiś spam i został zablokowany. Zadzwoniłem. Dowiedziałem się że tam nie blokują takich rzeczy. Co prawda na ich infolinii nie zawsze są kompetentni ludzie ale cóż...
Więc bardzo was proszę, poradźcie co to może być bo już sam nie wiem.
System windows XP SP3
Firewall - Comodo
Firewall oryginalny - wyłączony.
Dostawca internetu UPC.
Ps.
Thiundrbird jest zainstalowany na komputerze moich rodziców więc nie wiem jak wyglądał komunikat gdy przestał wysyłać maile.