logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego pompa C.O. nie działa z przetwornicą, a działa z gniazdka?

kowalczykkamil 15 Kwi 2011 10:34 3917 4
REKLAMA
  • #1 9402960
    kowalczykkamil
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam!
    Mam taki problem, otóż kupiłem przetwornice do awaryjnego zasilania pompy C.O. po podłączeniu do pompy C.O pompka nie uruchamia się, sprawdzałem na innych urządzeniach elektrycznych czy przetwornica jest sprawna (żarówka 100W, wyrzynarka 330 W, wiertarka 500W) i wszystko działa, podłączyłem do innej pompy C.O. no i działa więc przetwornica jest sprawna. Na prądzie z gniazdka owa pompka dział. Co może być przyczyną tego?
  • REKLAMA
  • #2 9403039
    kajec
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    Możliwe że owa przetwornica nie ma na wyjściu sinusoidy, a to jest niezbędne aby działał silnik w pompie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9403444
    mczapski
    Poziom 40  
    Ocena: 1658
    Jak widać najlepiej spisuje się reklama. Już masz propozycję. A co do pytania to zacznij coś sprawdzać w rozumieniu pomiarowym. Czy w czasie przyłączenia silnika pompy jest napięcie na przetwornicy? Nic nie wiemy o samej pompie a dokładniej jej silniku, ale należy się spodziewać indukcyjnego, małej mocy. I wreszcie, czy pompę podłączasz bezpośrednio do przetwornicy, czy do złożonego układu regulacyjnego?
  • #5 9434858
    kowalczykkamil
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    ok już rozwiązałem problem okazało się że pompka jest za mocno dokręcona i przetwornica nie dawała rady jej ruszyć. Dziękuję za pomoc. Temat uważam za zamknięty
REKLAMA