logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

kenwood dtf-2 nie[ ]mo[rz]na wgrac firmwaru kenwriterem

karolkarol 04 Lis 2004 21:26 1766 7
REKLAMA
  • #1 961204
    karolkarol
    Poziom 2  
    ludzie pomu[rz]cie czy ktoś ma programy takie jak ptc launcher i patch write do kenna bo [niemoge ]wgrac nic do mojego dtf-2 w keen writerze wykakuje ciągle głąd komunikacji sprawdz połączenie kabli wszystko jest ustawione poprawnie bo sprawdzałem juz kilka razy pomu[sz]cie
    [h]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 961994
    serwis_sat
    Poziom 20  
    Ocena: 23
    Ja tylko używam kenwritera i działa bez problemowo.
    Nowy soft przez wgraniem musisz wrzucić do katalogu z kenwriterem,no i winda bez xp.
  • REKLAMA
  • #4 962283
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    pod xp tez pojdzie warunek zeby wogole ruszylo to wlasnei plik musi znajdowac sie w tym samym katalogu co i kenwriter
  • #5 964255
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 138
    Potrzebny będzie program codeupdate i kenwriter załatwi sprawe i wcale nie trzeba plików wrzucać do katalogu kenwritera. Nie zapomnij o ustawieniu portu LPT na ECP .

Robgie zaprogramowałeś kena pod xp kiedyś ?
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • #6 964939
    adrena
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    Robgie napisał:
    pod xp tez pojdzie warunek zeby wogole ruszylo to wlasnei plik musi znajdowac się w tym samym katalogu co i kenwriter

Nigdy w zyciu ECP_LDR nie chodzi pod XP
    Choćbyś nie wiem co dogrywał DLPort, UserPort nie pójdzie zapomnij
    Musi być 98.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #7 969169
    jeffik
    Poziom 12  
    Witam!!!

Najlepiej jeszcze przed rozpoczęciem wgrywania softu pozamykaj wszystkie wątki (zostaw tylko explorera) w win 98.

Pozdrawiam!!!
  • #8 969425
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    adrena ja nie pisalem ze ecp_ldr chodzi pod xp .pisalem ze kenwriter.w kazdym razie ja wgrywalem i dzialal.chociaz i tak wole i kazdemu polecam takie rzeczy robic pod 98.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z wgraniem firmware'u do programatora Kenwood DTF-2 za pomocą programu Kenwriter, który zgłasza błąd komunikacji mimo poprawnego połączenia kabli. W dyskusji zalecane jest użycie programu PTC Launcher lub Codeupdate jako alternatywy do Kenwritera. Kluczowe jest umieszczenie plików firmware'u w tym samym katalogu co program Kenwriter oraz używanie systemu Windows 98 zamiast Windows XP, ponieważ port LPT musi być ustawiony w tryb ECP, co jest problematyczne pod XP. Przed wgrywaniem oprogramowania warto zamknąć wszystkie niepotrzebne procesy w Windows 98, pozostawiając tylko Eksploratora. Podsumowując, najlepsze rezultaty osiąga się przy użyciu Windows 98, odpowiedniego ustawienia portu LPT na ECP oraz programów PTC Launcher lub Codeupdate wraz z Kenwriterem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA