logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić soczewki w obiektywie projektora Diapol 150?

pykson 04 Lis 2004 23:21 4290 7
REKLAMA
  • #1 961566
    pykson
    Poziom 11  
    bardzo prosze o podanie w jaki sposob ustawic soczewki w obiektywie projektora diapol 150. rozlecial mi sie i nie wiem jak poskladac

z gory dzieki ze helpa

pozdrawiam

-edit-
    juz nieaktualne, metoda prob i bledow ustawilem w koncu
  • REKLAMA
  • #2 969147
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    Czy diapol 150 to taki ze zmieniaczem autonam z pilotem na kablu ???? jak tak to postaram sie pomoc bo gdzies sie taki poniewiera
  • REKLAMA
  • #3 969647
    BEARR
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    z twgo co pamiętam,z pilotem to Diapol Automat,a 150 to uproszczona wersja bez kablowego pilota,konstrukcyjnie taka sama,lub bardzo zbliżona
    pozdrawiam BEARR
  • #4 2010048
    smolek
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    siema sorki że wtrace ale mam pytanie .
    jaka jest zarówka w tym rzutniku ile ma watt i Volt dzieki za ewentualne odp.
  • REKLAMA
  • #5 2012001
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Jeśli to DIAPOL, o którym myślę, to żarówka ma 150W mocy i jest na napięcie 24V.

Pozdrawiam
  • #6 2013115
    smolek
    Poziom 11  
    Dziekuje za pomoc a jeszcze mam jedno pytanie a mianowicie gdzie moge dostac taka żarówke?? i czy wogóle da sie kupic dziekuje pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 2013436
    dee jay G
    Poziom 26  
    Ocena: 41
    Dostaniesz ją w każdym sklepie z oświetleniem dyskotekowym ;) Również w sklepach ze sprzętem foto (przynajmniej u mnie w mieście mają)
    Pamiętaj tylko, żeby kupić żarówkę najlepiej OSRAM/PHILIPS a nie jakąś "OMNILUX" onę są dużo tańsze, ale mają o wiele mniejszą żywotność i świecą o wiele słabiej!!!

Pozdrawiam.
  • #8 2013533
    smolek
    Poziom 11  
    ok dzieki za pomoc jesli bede cos potrzebowal to sie jeszcze tu zwróce pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła problemu z ustawieniem soczewek w obiektywie projektora Diapol 150, który uległ rozkładowi. Model Diapol 150 jest uproszczoną wersją projektora Diapol Automat, pozbawioną kablowego pilota, ale konstrukcyjnie bardzo podobną. Autor ostatecznie samodzielnie ustawił soczewki metodą prób i błędów. W trakcie rozmowy pojawiły się pytania o parametry żarówki do projektora – potwierdzono, że jest to żarówka o mocy 150W i napięciu 24V. Żarówkę można nabyć w sklepach z oświetleniem dyskotekowym lub sprzętem fotograficznym. Zalecane są marki OSRAM lub PHILIPS ze względu na lepszą jakość i żywotność w porównaniu do tańszych zamienników typu OMNILUX.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA