Witajcie,
na początku napisze to co posiadam aby było łatwiej
Auto i instalacja:
Honda Civic 1998r, silnik 1,6 D16B2 o mocy 116kM, instalacja gazowa założona w 2005r, parownik Zavoli, wtryski Alex, sterownik Zavoli Alisein. Przebieg auta: 132 tkm, przebieg na gazie 72 tkm. Filtry gazu i powietrza wymienione 3 tkm temu. Regulacja instalacji wykonana 15 tkm temu. Wtryski Alex założone 15 tkm temu przez poprzedniego właściciela.
A teraz co mnie boli:
Auto pali 10-10,5 gazu przy umiarkowanej jeździe ( poprzednie spalania przy ostrzejszej jeździe 8,5), dodatkowo jest mułowate jak bym przyczepkę ciągnął Wymiany filtrów nie przyniosły efektów. Auto na benzynie zachowuje się normalnie
Kupiłem interfejs i oto jak wszystko wygląda:
1) mapa na której jeździłem dotychczas - nic nie zmieniałem
2) mapa po przeprowadzonej autokalibracji, praca silnika 3000 obr na 3 biegu
3) ta sama mapa pod większym obciążeniem - przy przyspieszaniu
4) wykres pracy przy maksymalnym przyspieszaniu
wymiarowanie dysz na granicy dobre/za duże
ciśnienie gazu przy normalnej jeździe w okolicy 1,1 bara, przy maksymalnym obciążeniu spadło do 0,98
Co można z tym dalej zrobić?
Dlaczego mapa przed ak różni się tak mocno jak ta po ak?
na początku napisze to co posiadam aby było łatwiej
Auto i instalacja:
Honda Civic 1998r, silnik 1,6 D16B2 o mocy 116kM, instalacja gazowa założona w 2005r, parownik Zavoli, wtryski Alex, sterownik Zavoli Alisein. Przebieg auta: 132 tkm, przebieg na gazie 72 tkm. Filtry gazu i powietrza wymienione 3 tkm temu. Regulacja instalacji wykonana 15 tkm temu. Wtryski Alex założone 15 tkm temu przez poprzedniego właściciela.
A teraz co mnie boli:
Auto pali 10-10,5 gazu przy umiarkowanej jeździe ( poprzednie spalania przy ostrzejszej jeździe 8,5), dodatkowo jest mułowate jak bym przyczepkę ciągnął Wymiany filtrów nie przyniosły efektów. Auto na benzynie zachowuje się normalnie
Kupiłem interfejs i oto jak wszystko wygląda:
1) mapa na której jeździłem dotychczas - nic nie zmieniałem
2) mapa po przeprowadzonej autokalibracji, praca silnika 3000 obr na 3 biegu
3) ta sama mapa pod większym obciążeniem - przy przyspieszaniu
4) wykres pracy przy maksymalnym przyspieszaniu
wymiarowanie dysz na granicy dobre/za duże
ciśnienie gazu przy normalnej jeździe w okolicy 1,1 bara, przy maksymalnym obciążeniu spadło do 0,98
Co można z tym dalej zrobić?
Dlaczego mapa przed ak różni się tak mocno jak ta po ak?