logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 8L - silnik odpala i gaśnie, brak błędów, podejrzenie immo

osa_tor5 16 Kwi 2011 20:32 1148 4
REKLAMA
  • #1 9408277
    osa_tor5
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    Witam,
    Audi a3 8L , zgaszony pod sklepem już nie odpalił. Wcześniejsze problemy z migająca deska powodowały czasem blokadę immo (tak pokazywał VAG) co rozwiązywałem wyjęciem odpowiednich bezpieczników. Tym razem nic nie pomaga, pod VAG błąd wykasowany, a reset nawet wyjmowaniem akumulatorem nic nie daje. Czasem samochód "zagada" ale od razu gaśnie. błąd żaden już się nie pojawia, ale wciąż myślę czy immo nie blokuje, choć błąd powinien się wtedy pokazać. Iskrę daje a nawet po wyjęciu świecy buchnęło ogniem z cylindra. Przypalone rzęsy nie problem ale dlaczego nie chce odpalić... nie wiem. Jeszcze dodam, że teraz zegary wskazują dobrze bo pogoda sprzyjająca i procesorek raczej nie wariuje. Ma ktoś może propozycję jak jeszcze do tego podejść?
  • REKLAMA
  • #2 9408301
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4177
    Ja mam oddać do mechanika w pół godziny zdiagnozuje.
  • REKLAMA
  • #3 9408307
    osa_tor5
    Poziom 12  
    Ocena: 30
    kontrolka od immo zapala się po przekręceniu kluczyka i po chwili gaśnie. Nie wydaje się żeby coś było nie tak.
  • REKLAMA
  • #4 9408313
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4177
    Nie wspomniałem ani słowa o immo.
  • #5 9408345
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    Podejść rzetelnie. Bo z twojej wypowiedzi wynika, ze ty oczekujesz rady w stylu: wyciągnij bezpiecznik poczekaj 23 i pół sekundy, obróć, włóż z powrotem, podskocz, klepnij w lewe lusterko i już będzie dobrze... NIE DA SIĘ! Oddaj auto na PORZĄDNĄ diagnostykę, a nie podłączaj się fejsikiem.
    Regulamin 3.1.17. Kosz.
REKLAMA