logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica PCT5510B412 - wyświetlacz nie działa, diody pulsują, blokada drzwi aktywna

Adik C 22 Kwi 2011 16:37 6018 7
REKLAMA
  • #1 9428660
    Adik C
    Poziom 25  
    Ocena: 131
    Witam mam taki moduł SAP8036563 ,czy ktoś miał już podobny problem mianowicie wyświetlacz nie świeci,dioda gotowa ciągle pulsuje (bez końca),a blokada drzwi ciągle się świeci,oraz palą się 3 diody czerwone z : obroty wirowania,dodatkowe płukanie,łatwe prasowanie, na razie co zauważyłem to tak płyta reaguje na przytrzymanie na 3s przycisku start,diody gasną i znów od razu się zapalają,triak blokady drzwi jest ciągle wysterowany,ale jak robię reset to na chwilę jest gaszony i po resecie znów od razu podaje 230V,przetwornica daje 5V oraz 12.35V,więc jest ok,będe wdzięczny za każdą odpowiedź.

Amica PCT5510B412 - wyświetlacz nie działa, diody pulsują, blokada drzwi aktywna
  • REKLAMA
  • #2 9429001
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9429107
    gts1991
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 100
    adrianarktos12 napisał:
    W skrócie wygląda to na uszkodzenie procesora sterującego ( jego pamięci , rzadko jego samego ) w każdym bądź razie nie obejdzie się bez elektronika .Na początku trzeba spróbowac zmienić zawartość eeprom.

Kolego to daj nam ten wsad jeszcze bo wujek google nie ma nic.
    A poszukaj na elektrodzie kodów błędów.
  • REKLAMA
  • #4 9429542
    Adik C
    Poziom 25  
    Ocena: 131
    Panowie a twardy reset za pomocą pinu 3 robił to już ktoś na tym procesorze?czy ten reset kasuje całą zawartość pamięci,czy tylko zrestartuje?z drugiej strony to i tak nie mam nic do stracenia, MC9S08AW32CFUE,ta seria procków w amice jest najbardziej felerna,czyli jak myślałem nie do uratowania,co do wsadu,programator to nie problem ale z skąd pobrać wsad źródłowy?pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
  • #5 9429925
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    Przy odrobinie szczęścia ten popularny moduł, nowiutki, można "wyrwać" od producenta pralki za połowę ceny.
    Opłaca się bawić :?
    Reset na pin 3 można zrobić - nie kasuje pamięci.
  • #6 9430120
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 10100940
    pachu
    Poziom 2  
    Witam panowie mam taki problem to co jest na fotce zaznaczone szczeliło mi oczywiscie mam inny rodzaj programatora ale podobny pisze na mim P071 tylko tyle zostało co moge odczytać znacie może jaki to układ , aha przy próbie prania nie napełna wody mam E1 ale automat działa jak wleje bezpośrednio do bębna układ wiem ze jest smd tak mi powiedział gosciu w sklepie tylko nie ma katalogu z zamiennikami może ktoś ma prosze o szybką odpowiedz
  • #8 10101121
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Kolego troszkę własnej inicjatywy. Przecież pod numerem układu (SCR2) masz nazwę układu. Wystarczy poszukać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z modułem SAP8036563 w pralce Amica PCT5510B412, gdzie wyświetlacz nie działa, diody pulsują, a blokada drzwi jest aktywna. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak uszkodzenie procesora sterującego lub pamięci EEPROM. Użytkownicy proponują wykonanie twardego resetu oraz odczytanie pamięci z nowego modułu. Wskazano również na możliwość zakupu nowego modułu od producenta w korzystnej cenie. Dodatkowo, poruszono temat układów SMD i ich identyfikacji.
REKLAMA