logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

oki 3320 Windows Vista i Symfonia Faktura Start zła jakośc druku

amadera 22 Kwi 2011 21:32 2436 4
REKLAMA
  • #1 9429598
    amadera
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Na kompie mam VISTE i program SYMFONIA START FAKTURA I KASA podłączyłem oki i nie mogę znależć ustawień do druku tekstowego.Wydruk jest o wiele dłuższy a jakość zła-drukarka drukuje tak jakby miała drukowac zdjęcie-czcionka jest gruba poprzylewana-druk testowy 100% jest ok.Co wtakim wypadku zrobić?? Przerzucić kompa na WINDOWS XP czy problem tkwi w jakiś sterownikach??
  • REKLAMA
  • #2 9429819
    Nightwing
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Wydaje mi sie ze drukarka faktycznie otrzymuje od programu wydruk graficzny.

Nie wiem dokładnie jak w symfoni jest, ale w większości programów do faktur musisz przestawić domyślny wzorzec wydruku dla dokumentu na tekstowy.

poszukaj gdzie się wybiera szablony wydruku i zmień np Z Faktura VAT - graficzny na Faktura VAT tekstowy (nie wiem jakie nazwy funkcjonują w symfoni ale podejrzewam ze cos w ten deseń tam będzie)
  • REKLAMA
  • #3 9432873
    amadera
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    i tu własnie problem,Symfonia ma 3 rodzaje drukarek-fiskalna,graficzna,tekstowa-żadna nie jest zaznaczona a gdy próbuję ustawić tekstową to gdy chcę zapisać ustawienia to wyskakuje hasło że należy podać nazwę czcionki i wszystko na nic.
  • REKLAMA
  • #4 9432926
    itadek
    Poziom 23  
    Ocena: 227
    tak kolego czcionki tez musisz poustawiac w kolejnosci z tego co pamietam 12cpi, 10cpi, 8cpi i 5cpi potem wydruk tekstowy i powinna bardzo szybko drukowac i nie piszczeć bo bardzo piszczy w wydruku graficznym, pokombinuj z róznymi trybami emulacji jest tam taka opcja nie pamietam ale chyba EPSON działał najlepiej
  • #5 9433008
    Nightwing
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Tak jak kolega mówi czcionka Epsona bedzie najlepsza, tylko pamiętaj ustawić ją w drukarce bo inaczej wydruk sie wysypie

Co do tego jakie czcionki może obsługiwać maszyna to wejdź do menu i zobacz jakie masz opcje na font emulation
REKLAMA