logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gramofon Sony PS-T25 ramię gramofonu zbyt szybko opada

djivo 22 Kwi 2011 22:43 4007 4
REKLAMA
  • #1 9429842
    djivo
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Nie bardzo wiem czy nasmarować tłumik windy aby poprawnie zadziałał ?
    Gramofon nabyłem w takim stanie wszystko działa,tylko igła opada jak oszalała.
    Byłbym wdzięczny za radę czym nasmarować ośkę tłumika opuszczania ramienia.
    Nie ma tam żadnej zębatki jak w magnetofonach gdzie można by było dać smar grafitowy.
    Więc domyślam się że samą oś trzeba czymś nasmarować .
    Tylko czym?
  • REKLAMA
  • #2 9430353
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 750
    O tym na forum mowa już była. Np. smarem o takiej lepkości, jaką miał smar stosowany w tłumikach kieszeni kasety polskich magnetofonów kasetowych.

GM
  • REKLAMA
  • #3 9430666
    djivo
    Poziom 23  
    Tak oczywiście udało mi się znaleźć podobne posty , ale w żadnym nie było podanej nazwy , lub może ja nie trafiłem na właściwy post .
    Jeśli jednak byłbyś uprzejmy podać nazwę smaru lub link do tematu podobnego do mojego byłbym wdzięczny.
    Czy może to być silicon plus teflon?
  • REKLAMA
  • #4 9430702
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 750
    Nie podam ani nazwy smaru, ani linka do tematu. Nazwy smaru nie znam, a z lokalnej wyszukiwarki możesz skorzystać samodzielnie.
    Używałem smaru z tłumików kieszeni magnetofonów kasetowych polskiej produkcji.
    Polecane są smary o wysokiej lepkości do mechanizmów modeli zdalnie sterowanych.

GM
  • #5 9518362
    djivo
    Poziom 23  
    Smar nabyłem w firmie Wamat za jedyne 19 zł polecam tego allegrowicza miły i przyjemny kontakt ....
    Więc gdyby ktoś szukał smaru do tłumików to 19 zl plus przesyłka.
REKLAMA