Witam mam następujący problem, posiadam urządzenie tomtom canada 310. Jakiś czas temu postanowiłem podłączyć go do komputera i za pomocą tomtom home zaktualizować( od razu chce powiedzieć ze nie było żadnego piracenia i gdyby nie to że nie mam już gwarancji to oddałbym to serwisantom) zostawiłem urządzenie na czas aktualizacji podłączone do komputera i zająłem się własnymi sprawami po pewnym czasie wróciłem i zastałem go na wyświetlanym logo tomtom i tak jest do teraz tzn. włącza się jest logo TT i muzyczka, następnie ekran z urządzenieim i psakiem postępu i ekran z obrazkiem deski rozdzielczej samochodu i logiem tt i w tym właśnie miejscu sie zawiesza próbowałem już mnóstwa sposobów znalezionych w internecie i nic. Mogę dodać że z głośniczka wydobywa się bardzo cichy piszczący głos ciężko go wyłączyć a po restarci urządzenia i podłączeniu do komputera co prawda pojawia sie ikona dysku przenosnego ale nic nie mozna z tym zrobic bo kazda operacja na niej konczy sie zamuleniem kompa i brakiem odpowiedzi explorera. bardzo prosze o pomoc