logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TOMTOM XL Canada 310 - zawiesza się po aktualizacji przez TomTom Home

boombeel 23 Kwi 2011 16:35 10173 5
REKLAMA
  • #1 9431939
    boombeel
    Poziom 10  
    Witam mam następujący problem, posiadam urządzenie tomtom canada 310. Jakiś czas temu postanowiłem podłączyć go do komputera i za pomocą tomtom home zaktualizować( od razu chce powiedzieć ze nie było żadnego piracenia i gdyby nie to że nie mam już gwarancji to oddałbym to serwisantom) zostawiłem urządzenie na czas aktualizacji podłączone do komputera i zająłem się własnymi sprawami po pewnym czasie wróciłem i zastałem go na wyświetlanym logo tomtom i tak jest do teraz tzn. włącza się jest logo TT i muzyczka, następnie ekran z urządzenieim i psakiem postępu i ekran z obrazkiem deski rozdzielczej samochodu i logiem tt i w tym właśnie miejscu sie zawiesza próbowałem już mnóstwa sposobów znalezionych w internecie i nic. Mogę dodać że z głośniczka wydobywa się bardzo cichy piszczący głos ciężko go wyłączyć a po restarci urządzenia i podłączeniu do komputera co prawda pojawia sie ikona dysku przenosnego ale nic nie mozna z tym zrobic bo kazda operacja na niej konczy sie zamuleniem kompa i brakiem odpowiedzi explorera. bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9434942
    mb3
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Prawdopodobnie uszkodzona pamięć wewnętrzna. Spróbuj wyczyścić ją programem TomTom clear flash. Jeśli nie pomoże, a nawigacja ma czytnik kart to zainstaluj navcore na karcie SD i zobacz czy ruszy.
  • REKLAMA
  • #3 9441908
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2807
    Format dysku wewnętrznego (lub zewnętrznego) i wgranie oprogramowania od nowa powinno załatwić sprawę. Podaj dokładny typ sprzętu, jest od spodu urządzenia, coś w stylu 4xx.xxx.xxx.
  • REKLAMA
  • #4 9448202
    boombeel
    Poziom 10  
    TomTom clear flash nie pomaga a nawigacja niema czytnika kart. Nie mogę sformatować bo tak jak wspominałem wcześniej przy jakiejkolwiek operacji na nawigacji zawiesza eksplorera.
    Typ sprzętu to 4EG0.001.01.
  • REKLAMA
  • #5 9449107
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2807
    Pisałem o dysku wewnętrznym, spróbuj uruchomić CMD i spod niego format.
    Jeśli nie pomoże (nie da się) to LowLevelFormat, który zamieszczałem zresztą na forum, a potem dopiero zwykły format.
    Jak nie dasz sobie rady, a będziesz w Krakowie, spróbuje pomóc.
  • #6 9459794
    boombeel
    Poziom 10  
    LowLevelFormat a następnie zwykły format rozwiązał problem :D Wszystko działa. :D Bardzo dziękuję za pomoc.
REKLAMA