logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka LG WD-65130PN - brak wypuszczania wody, nowa pompa nie działa

bayogongo 29 Kwi 2011 17:04 1802 2
REKLAMA
  • #1 9451867
    bayogongo
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Pralka ma około 6 lat. Są dni, że pralka działa prawidłowo, bywają też dni, że gdy ma nastąpić czynność wypuszczania wody, wtedy jest cisza. Ani jej nie wypuści ani nie będzie wirowała - taki stan może trwać w nieskończoność. Pompa spustowa sprawdzona, a nawet wymieniona na nową. Po kilku godzinach, a czasami dniach wyłączenia pralki, wyjęcia wtyczki, pralka zastartuje. Ostatnio zdarza się to zbyt często. Gdy trwa taki stan, nie ma zasilania pompy, wybieranie innych programów prawidłowe, nie ma startu spuszczania wody - kompletna cisza. Płyta programatora zalana przeźroczystym silikonem.
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 9453097
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    Proponuję oddać płytę komuś kumatemu do naprawy , może pod zalewą coś się "warzy" , nie łączy.
  • #3 9453256
    bayogongo
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    Najprawdopodobniej tak jest, jak piszesz, też jestem kumaty, kiedyś coś takiego udało mi się naprawić w innej pralce - spalony był przekaźnik - pralka do dziś działa normalnie. Interesuje mnie czy ktoś miał podobny przypadek z taką pralką. Na forum nie znalazłem tego tematu.
REKLAMA