nie ma procedury szybkiego resetu z poziomu klawiatury, pozostaje wyjąć eeproma z bazy i go odczytać , pin jest w postaci dizesiętnej , więc nawet liczyć nie trzeba, nie pamiętam tylko w których komórkach, ale jutro poszukam pozdrawiam Paweł
Witam.
Byłoby wskazane jest to cudo sąsiada i głupio, bym się poddał tak z marszu. Tymbardziej, że w czwartek zmieniałem aku i były dzieciaki sąsiada tak szczęśliwe i namieszały i to zdrowo.
Witam.
Odczytałem pina i co ciekawe był i jest 0000. Nie mogę tej słuchawki zalogować do bazy. Słuchawka na 100% sprawna sprawdzana na gigasecie. Wygląda na ogłupiała bazę.
Co wy na to.
rozumiem że pin odczytałeś z bazy, ten w sluchawce jest nieistotny... czy sluchawka w ogóle łapie łączność i wywala sie przy pytaniu o pin czy też nie znajduje bazy w ogóle ? pozdrawiam Paweł
Witam.
Podmieniałem epromka 24C16 na innego i nic. Zachowanie dokładne jak na oryginale.
Czy ktoś posiada wsad do w/w telefonu a dokładnie wsad z bazy.
✨ W dyskusji poruszono problem resetu PIN bazy w telefonie bezprzewodowym KX-TCD950. Nie istnieje procedura szybkiego resetu PIN z poziomu klawiatury. Proponowano odczytanie zawartości pamięci EEPROM bazy, gdzie PIN jest zapisany w formacie dziesiętnym. Próby podmiany układu EEPROM (24C16) nie przyniosły efektu, a PIN odczytany z pamięci bazy to standardowe 0000. Pomimo poprawności PIN-u, słuchawka nie może się zalogować do bazy i wyłącza się po wpisaniu PIN-u, co sugeruje uszkodzenie lub błędne działanie bazy. Słuchawka testowana na innej bazie (Gigaset) działa poprawnie, co potwierdza sprawność samej słuchawki. Poszukiwany jest oryginalny wsad (firmware) do bazy KX-TCD950 w celu przywrócenia jej funkcjonalności. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.