logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Regeneracja głośnika - gdzie, za ile i czy się opłaca?

sloik 07 Lis 2004 17:33 11389 4
REKLAMA
  • #1 967747
    sloik
    Poziom 11  
    Witam,
    W moich głośnikach niskotonowych, rozpadło się ze starości resorowanie górne membramy.Słyszałem że można to zregenerować.W związku z tym mam pytanie : czy opłaca się taki zabieg i ile w przybliżeniu może to kosztować (jest to głośnik GDN o średnicy 30 cm).
    Prosiłbym również o wskazanie miejsca gdzie mógłbym to naprawić,bo wolę się za to sam nie zabierać. Ja mieszkam w Łodzi ale w okolicach Łodzi też mógłbym podjechać.
    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 967798
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    koszt to okolo 40 pln ...jeszcze zalezy gdzie.. i oplaca sie tylko ze Qmechaniczna sie zmienia :) powodzenia .. bo z łodzi to ja nie jestem (popytaj w sklepach z czesciami elektronicznymi moze tam sie tym zajmuja )
  • REKLAMA
  • #3 967919
    Grzelaspace
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    sloik napisał:
    Witam,
    W moich głośnikach niskotonowych, rozpadło się ze starości resorowanie górne membramy.Słyszałem że można to zregenerować.W związku z tym mam pytanie : czy opłaca się taki zabieg i ile w przybliżeniu może to kosztować (jest to głośnik GDN o średnicy 30 cm).
    Prosiłbym również o wskazanie miejsca gdzie mógłbym to naprawić,bo wolę się za to sam nie zabierać. Ja mieszkam w Łodzi ale w okolicach Łodzi też mógłbym podjechać.
    Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam.

Doradzam samodzielnej naprawy tych głośników. Jeżeli to tonsile to takie zawieszenia można bez problemu kupić na allegro. Np. do głośników GDN 30/*/* resory kosztują 16 zł/szt. oraz koszty przesyłki. Ja tak naprawiałem dwa GDN 25/60/3 i wyszło dokładnie 39 zł. Nie było z nimi żadnych problemów i działają ślicznie :D Firmy zajmujące sie tym nie wymieniają np. samych resorów, a regenerują całkowicie tzn. z twojego głośnika zostaje tylko kosz a cewka, magnes, membrana itd. zostaje wymieniona. Koszt regeneracji to ok.50% ceny katalogowej głośnika, ale nie musisz martwić sie o wykonanie i o końcową jakość dzwięku. Ja niestety jestem z Rzeszowa :| Pozdrawiam! aaa... o te firmy pytaj sie w sklepach elektronicznych coś sie napewno znajdzie
  • REKLAMA
  • #4 968062
    piotr_bak
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    a o samodzielnej regeneracji wiele było pisane... wystarczy przycisk SZUKAJ...
  • #5 968520
    Sok
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Grzelaspace "Ja niestety jestem z Rzeszowa"[/b]

Nie chcę tu robić nikomu reklamy. Jakbyś dobrze poszukał to i w Rzeszowie regenerują głośniki i to dość tanio. Pozdrawiam.
REKLAMA