logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć bootowalny DVD z DlgDiagv504c do zerowania HDD?

nano_IT 09 Maj 2011 18:20 1628 4
REKLAMA
  • #1 9488706
    nano_IT
    Poziom 10  
    Witam wszystkich

Mam problem z odczytem płyty DVD na której nagrałem dysk boot-ujący. Nie startuje generalnie z płyty boot. Chciałem zrobić dysk startujący wraz z programem do zerowania dysku DlgDiagv504c. Koncepcja była następująca: Wypalić boot DVD wraz z DLGDIAGV i odpalić go z wiersza poleceń. Niestety nie idzie, próbowałem w MagicISO, ImgBurn i nic. Obecnie ściągam FreeDos i mam nadzieje ze będę miał obsługę napędu (plik fdfullws.iso ze strony http://www.freedos.org/freedos/files/). Macie może jakieś inne metody na odpalenie programu do zerowania?

Pozdro
  • REKLAMA
  • #2 9488835
    rafalkosc
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Można ściągnąć jakąś dystrybucję linuxa (np. Rescue is possible) i użyć komendy
     dd if=/dev/zero of=/dev/sda 
    gdzie sda to pierwszy twardy dysk, drugi byłby sdb itp.
  • REKLAMA
  • #3 9489366
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 232
    Przy wypalaniu obrazów płyt pamiętaj że obraz bootowalnej płyty CD po wypaleniu na DVD nie jest będzie działał. To nie jest to samo.
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: www.kuznia.pl
  • REKLAMA
  • #4 9489494
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    Cytat:
    Przy wypalaniu obrazów płyt pamiętaj że obraz bootowalnej płyty CD po wypaleniu na DVD nie jest będzie działał. To nie jest to samo.

Może nie jest to reguła, ale moje działają bez żadnych problemów.
  • #5 9489531
    PitD

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 232
    Kiedyś miałem notebooka który czytał tylko DVD a nie czytał CD. Zgrałem płytę CD do pliku przez Nero i wypaliłem taki obraz na DVD na innym sprzęcie. Niestety nie bootowała się. Dopiero jak zgrałem po plikach i stworzyłem bootowalny DVD to się zabootowała na tamtym sprzęcie.
    Konto firmowe:
    Kuźnia Komputerowa
    Marsz.J.Piłsudskiego 17, Kraków, 31-110 | Strona WWW: www.kuznia.pl
REKLAMA