Witam! Jest to mój pierwszy temat, więc w razie błędów- przepraszam. Od dłuższego czasu szukam w sieci informacji na temat, który zaraz opiszę, ale nie potrafię nic szczegółowego znaleźć. Otóż: Załóżmy, że mam pewne oprogramowanie komercyjne, np. na licencji trial, nie pozwalającej na tworzenie projektów do publikowania itd. Zrobiłem w nim jakąś grafikę, po czym zapisałem w formacie, np. *.png czy *.jpg. Czy jest możliwość udowodnienia mi, że do stworzenia tego pliku używałem tego konkretnego programu komercyjnego, mając dostęp tylko do tego pliku? (nie mając dostępu do komputera na którym ów projekt powstał). Jeśli tak, to czy, np. otwarcie i zapisanie tego pliku w innym tym razem "otwartym" programem uniemożliwi rozpoznanie poprzedniego twórcy (programu). Bardzo proszę o pomoc, interesują mnie wszystkie informacje związane z tym tematem, wszelkie linki itd. Bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam Passarinho
Ps. W razie gdyby ktoś wiedział jak to się ma w wypadku innych formatów plików, proszę również pisać. Dzięki
Ps. W razie gdyby ktoś wiedział jak to się ma w wypadku innych formatów plików, proszę również pisać. Dzięki