logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki 165mm do drzwi przednich VW GOLF IV

killerxIV 15 Maj 2011 10:12 10701 4
REKLAMA
  • #1 9506889
    killerxIV
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem posiadaczem samochodu golf IV. Chciciałbym kupić jakieś markowe i dobre głośniki do przodnich drzwi 165mm pod samo radio(sony xplod 4x50w) tyle, że nie bardzo wiem jakie ponieważ jest to mój pierwszy kontakt ze sprzętem car audio. Chciałbym żeby głośniczki nie charczały przy pogłośnieniu na maxa i były bardzo dobrej jakości(na radiu mam skalę przygłaśniania do 34, obecnie przy fabrycznych głośnikach od 24-25 zaczynają "pierdzieć" o ile można tak to nazwać i bardzo mnie to dederwuje).
    Cena do 250zł. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 9506985
    cursor
    Poziom 31  
    Ocena: 139
    Pierdzą bo radio generuje przesterowania
    Chcesz słuchać głośno to pomyśl też o wzmacniaczu
    Już taki 2x45W RMS sporo da(radio generuje maks 20W RMS)

A co do głośników to będę monotematyczny. Za niecałe 300zł są hertz HSK165
  • REKLAMA
  • #3 9506991
    killerxIV
    Poziom 10  
    A jaka jest rada na to pierdzenie ?
    I czy te hertze zagrają pod samym radiem ? bo one mają 125w rms, pewnie będę zmuszony kupić ten wzmak, hmm ?
    Z tym wzmacniaczem to jeszcze taka sprawa, że mam wzmacniacz podpięty sony xplod 1200w, ale on jest podłączony do skrzyni 1800w. Jak podpiąc ten drugi wzmacniacz gdy nie mam więcej wyjśc CHINCH w radiu ?

Jednak najbardziej interesuje mnie ograniczenie tego pierdzenia bez wzmacniacza..
  • REKLAMA
  • #4 9507005
    Jarosx9
    Poziom 35  
    Ocena: 400
    Rozgałęzić.
  • #5 9507019
    killerxIV
    Poziom 10  
    Chilowo kasa mnie nie puszcza na dodatkowy wzmacniacz.. także pozostają same głośniki no i to "pierdzenie" chciałbym zminimalizować..;/
    Co radzicie ?
    Jeszcze takie pytanka,
    1.jaką największą moc glośników można zamontowac pod samo radio 4x50, bo tak jak napisałem w 1 poście takie radio posiadam.
    2. czy muszę kupić zestaw ze zwrotnicami i głośnikami wysokotonowymi? czy same głośniki jednodrożne? Przecież w samochodzie są już głośniki wysokotonowe i grają całkiem przyzwoicie.
REKLAMA