Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mitsubishi Carisma problem z centralnym

Tomex 09 Nov 2004 20:15 5325 3
    Tomex
    Level 20  
    Mój kolega ma Mitsubishi Carisma i od pewnego czasu zdarza mu sie ze po naciśnięciu pilota, bolce nie wskakują (choć wydadzą charakterystyczny stukot). Pomaga ponowne naciśnięcie pilota.
    Co może być tego przyczyną??
    kryststgpom
    Level 25  
    Przyczyną mogą być zbyt duże opory mechaniczne, polecałbym nasmarowanie połączeń mechanicznych łącznie z siłownikami
    wloc
    Level 34  
    Na poczatek poczestuj zamki wd-40
    iwona35
    Level 1  
    Witam, nie chcę zakładac nowego tematu odnośnie centralnego zamku i piszę w tym. Mój centralny zamek przestał działać tak poprostu jest to carisma 1,8 GDI centralny jest mechaniczny czyli z kluczyka, nie z pilota (nie posiadam pilota) kiedys mi sie tak stało i poprostu wymieniłam bezpiecznik i zadziałało , a teraz jednak bezpiecznik był ok a centralny nie działa . W aucie jest taki przełącznik w środkowym tunelu którym moznabyło zamykać wszystkie drzwi a teraz po jego naciśnięciu słychac tylko małe przytyknięcie w okolicach kierownicy. Jesli któs posiada jakiś schemat instalacji centr zam lub ma jakies sugestie co moge pokombinowac to byłabym wdzięczna :D, acha nie jestem zupełnym laikiem jesli chodzi o auta i prosze nie kierować mnie do elektryków.
    Pozdrawiam
    Iwona