logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić fartuch w pralce Zanussi FL 503 CN? Czy konieczne jest wyjęcie zbiornika?

bmisiek1 15 Maj 2011 18:47 5448 5
REKLAMA
  • #1 9509169
    bmisiek1
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    W jaki sposób wymienia się fartuch.Czy trzeba wyjmować zbiornik z obudowy?
  • REKLAMA
  • #2 9509303
    Pawel1812
    Poziom 26  
    Ocena: 265
    Witam
    W tej pralce wyjęcie zbiornika jest niezbędne aby wyjąć fartuch tak jak w większości electroluxów. Nie jest to jednak trudne - dla niewprawnego jeden dzień w zupełności wystarczy na spokojnie aby tę naprawę wykonać.
    Moderowany przez skryn:

Żadnego zbiornika nie trzeba wyciągać w celu wymiany fartucha w tej pralce.
    Za udzielenie szkodliwej porady udzielam upomnienie oraz karnie kasuję licznik o jeden "pomógł".
    Następnym razem będą wyciągnięte konsekwencje regulaminowe.

• REKLAMA
  • #3 9514102
    bmisiek1
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam pytanie do moderatora czy kiedykolwiek wymieniał w tej pralce fartuch.Założenie oringu na fartuch bez zdjęcia przeciwwagi na przedniej stronie zbiornika jest niemożliwe.Aby ją zdjąć trzeba wyciągnąć zbiornik na zewnątrz. Jeżeli komuś udało się wymienić fartuch i założyć oring bez wyciągania zbiornika to chylę czoła i gratuluje silnych palcy i zdolności . Mnie się nie udało musiałem wyjąć zbiornk by założyć oring.
  • REKLAMA
  • #4 9514393
    Pawel1812
    Poziom 26  
    Ocena: 265
    Mnie się też nie udało, bo to bardzo wąska pralka... W większych pralkach podobno można to zrobić wywijając fartuch do środka i w dwie osoby da się założyć sprężynę.
    Karny wpis był pewnie za napisanie że w większości electroluxów trzeba wyjąć.
  • REKLAMA
  • #5 9514745
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    bmisiek1 napisał:
    Mam pytanie do moderatora czy kiedykolwiek wymieniał w tej pralce fartuch.Założenie oringu na fartuch bez zdjęcia przeciwwagi na przedniej stronie zbiornika jest niemożliwe.Aby ją zdjąć trzeba wyciągnąć zbiornik na zewnątrz. Jeżeli komuś udało się wymienić fartuch i założyć oring bez wyciągania zbiornika to chylę czoła i gratuluje silnych palcy i zdolności . Mnie się nie udało musiałem wyjąć zbiornk by założyć oring.

Jest to możliwe i wcale nie trudne trzeba mieć praktykę.
  • #6 9516331
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA