logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E46 330ci 2001 - Błąd sond lambda po wymianie na nowe Bosch

eune 15 Maj 2011 23:04 1317 2
REKLAMA
  • #1 9510593
    eune
    Poziom 2  
    Witam posiadam BMw e46 330ci 2001 rok, od pewnego czasu mam problem: zapliła mi się kontrolka "Check Engine" po odczytaniu błędów na komputerze u znajomego Mechanika, Komputer Stwierdził iż uszkodzone są dwie górne sondy Lambda. Następnie zakupiłem 2szt nowe Sondy Bosh identyczne jakie były zamontowane w aucie. Po skasowaniu błędów i przejachniu paru km, "check engine" zapałił się ponownie, i ponownie wyskauje błąd sondy lamba (podczas testów sonda górna od strony Grilla ma prawie zerowe napięcie po zamianie sond górnych jedna z drugą, jest to samo) czyli sondy są sprawne było sprawdzane w nich napięcie. Kolega sprawdził mi całą wiązkę i twierdzi iż wszystko jest ok. Teraz podczas podłączenia wywala błąd wszystkich 4 sond, z czego 3 wskazują napięcie poprawne a 4 niemlże zerowe. Bardzo prosze o pomoc być może ktoś miał taki problem.

Screen z testów Sond Lambda:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Jak widać na tym screenie rezystencja sond jest za wysoka wg norm i wartości.

• REKLAMA
  • #2 9513182
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4207
    Masz gaz?
  • #3 9513235
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2496