logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG CF-20E60 nie startuje. Dioda stand-by zapala się na chwilę i gaśnie.

Lechuuu 16 Maj 2011 22:11 8401 4
REKLAMA
  • #1 9514000
    Lechuuu
    Poziom 13  
    Ocena: 25
    Witam

Mam problem z telewizorem LG CF-20E60. Objaw jest tego typu że po włączeniu przyciskiem na obudowie telewizora, dioda Standby zapala się na sekundę, a potem gaśnie i telewizor się nie uruchamia. Jeśli już w końcu się uda jakoś go uruchomić to chodzi, i wszystko jest ok jak się go wyłącza z pilota... Gdy się go wyłączy z przycisku na obudowie to są dalej problemy z uruchomieniem...

Ma ktoś z was jakiś pomysł odnośnie usterki? Dodam że co niektóre kondesatory już wymieniałem, ale usterka nadal występuje...

Proszę o pomoc... z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 9514142
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Lechuuu napisał:
    Dodam że co niektóre kondesatory już wymieniałem, ale usterka nadal występuje...

Pomyśl, co nam daje taka informacja? Można jedynie odpowiedzieć: to wymieniaj dalej, aż trafisz. Należy podawać symbole schematowe wymienionych elementów!
  • REKLAMA
  • #3 9514175
    Lechuuu
    Poziom 13  
    Chodziło mi o to że wymieniałem wszystkie elektrolity w okolicy trafo powielacza... oznaczenia podam jutro...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 9514234
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Proponuję skorzystać z funkcji "szukaj" https://www.elektroda.pl/rtvforum/search.php , wpisując nazwę chassis MC64A, a myślę, że znajdziesz właściwą podpowiedź.
  • #5 9514474
    Lechuuu
    Poziom 13  
    Dzięki bogred za naprowadzenie z tym chassis MC64A... na telewizorach to się za bardzo nie znam, chociaż naprawiłem już kilka w swoim życiu :) Wyschnięty był C824 4,7uF/50V. Telewizor śmiga, dzięki za pomoc.
REKLAMA