logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować moduł Satel GSM LT-1 z centralą CA64?

flapo213 10 Lis 2004 14:31 4454 3
REKLAMA
  • #1 975246
    flapo213
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam. Nie wiem czy ktoś już testował ten produkt Satela. Mam taki problem z tym modułem. W instrukcji obsługi niby pisze aby skonfigurować ten moduł programem dload 10 lub poprzez aparat telefoniczny. Ok rzeczywiście da się to uczynić dloadem ale tam są takie sprawy raczej dotyczące komunikacji itd. Układ ten ma pracować z centralą ca64 (prawdopodobnie jako modem zewnętrzny). Próbowałem przeprowadzić symulacje z programem dload64, niby kontrolka od połączenia rs świeci się na ziolono ale na tym koniec, nie bardzo w tym programie widzę jak mógłbym go przetestować. Jeśli ktoś coś wie jak go skonfigurować to było by extra bo ja siedzę i siedzę i nic mi nie wychodzi. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 985318
    mikmik
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    miałem troche styku z modułami gsm satela z tym którego opisujesz nie ale sadze że jest podobny
    1. z opisu który przeczytałem w internecie (odnośnie modułu) wynika że moduł komunikuje się z centralą za pomocą modemu ale dzieje się tak prawdopodobnie wtedy gdy połączysz sie za pomocą innego modułu z centralą.
    2. jeśli tak jest to umożliwia to łączenie się z centralą za pomocą telefonu poprzez moduł GSM.
    zarówno moduł jak i centrale należy zaprogramować osobno czy to przy użyciu komputera (szybszy sposób) czy klawiatury. Należy w module zaprogramować odpowiednio typy reakcji po otrzymaniu masy na odpowiednie wejścia modułu. Wtedy jeżeli zewrzesz któreś wejście modułu z masą powinien on wygenerować zaprodramowaną przez ciebie procedure czy to sms czy telefonowanie czy inną. programując swój numer i odpowiedni sms dowiesz się czy działa. nie wiem czy ci pomogłem jestem tylko amatorem jeżeli będe coś wiedział więcej to służe pomocą
  • REKLAMA
  • #3 985364
    mikmik
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    jeszcze dodatkowo instrukcja obsługi prosta tego modułu może coś pomoże
    Załączniki:
    • gsmLT1.pdf (627.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 994111
    Kozakowski
    Poziom 18  
    Ocena: 42
    Witam
    Moduł GSM-LT1 jest okrojoną wersją GSM4. Okrojenie polega na tym, iż nie ma tam wejść alarmowych i w zasadzie cały moduł jest symulatorem zewnętrznej linii telefonicznej. Chcąc go wykorzystać podłączasz do zacisków TIP i RING programujesz centralę do monitoringu lub powiadamiania a wsamym module ustawiasz w zasadzie tylko kod pin do karty i ewentualnie jeżeli chcesz wysyłać sms to musisz zaprogramować nagłówek numeru w module i centrali. Moduł prosty i dosyć skuteczny. Pozdrawiam
REKLAMA