logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować centralę CA64 z modułem GSM4 do wysyłania SMS-ów?

revol28 02 Gru 2004 16:04 1509 4
REKLAMA
  • #1 1030619
    revol28
    Poziom 2  
    Witajcie,
    Potzrbuje pomocy, zainstalowałem klientowi centralę CA64, natomiast nigdy nie komunikowałem jej z GSM4, podpowiedzcie jak to zrobić,
    nie wiem jakich wyjść w centrali użyć aby klient dostawał SMS-y o zmianach w jego systemie alarmowym, np o alarmie w danej strefie
    Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1032518
    amino
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Komunikator GSM4 ma 4 wejścia które należy zwierać do masy. W CA64 masz wyjścia OC (wyjścia OUT5 do OUT16) które w momencie aktywacji zwierają do masy. W programie D-Load ustawiasz typ wyjścia jako np. alarm. W komuniatorze wpisujesz teskt który ma zostać wysłany w momencie aktywacji wejścia.

Mam nadzieję, że pomogłem ;)
  • REKLAMA
  • #3 1032848
    revol28
    Poziom 2  
    Amino
    Serdeczne dzięki, właśnie z tym chciałem się upewnić, bardzo pomogłeś,
    Nie wiem jeszcze tylko czy to są wszystkie potrzebne połączenia pomiędzy CA64 a GSM, czy oprócz out/in istnieje jeszcze jakieś fizyczne połączenie niezbędne do komunikacji.

Jeszcze raz dzięki :spoko:
  • REKLAMA
  • #4 1033603
    amino
    Poziom 17  
    Ocena: 15
    Potrzebujesz jeszcze oczywiście zasilania i masy. Podczas uruchamiania przyda się także piwo ;-)

Pozdrawiam
  • #5 1040271
    jjjanek
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    korzystając z okazj zapytam czy możecie polecić jakis tani moduł by wysyłać sms o alarmie z centrali ca 10 plus bez róznicy z iakim telefonem bedzie współpracowac poniewasz telefon używany musze kupić jezeli macie namiary gdzie przez internet moge kupić podeslijcie link ( coś w miare taniego a by nie bruło problemu konfiguracją)
    pozdrawiam
REKLAMA