logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bramka gsm do centrali. Era domowy? A może jakieś inne rozwiązanie?

kedarby 18 Maj 2011 21:14 1899 4
REKLAMA
  • #1 9520943
    kedarby
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    WItam
    W biurze musze miec zainstalowana centralke ok 10 wewnetrznych numerow (musi byc lacznac pomiedyz dzialami) i teraz pracownicy aby dzownic na zewnatrz czy do nich musza miec lacznosc ze "swiatem" i tu jest problem bo nie mamy telfonu stacjonarego, nie ma mozliwosci podlaczenia, internet radiowo i co moge teraz zrobic czy jakas bramke GSM dokupic do centrali iuruchomic np era domowy? a moze ktos ma inne promozycje, a jesli chodzio bramke tomoze ktos cos polecic neizawodnego??
  • REKLAMA
  • #2 9521639
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Era domowa niezły pomysł. Możesz też się zainteresować kartą Play jeśli nie szkoda Ci ludzi którzy do was będą dzwonić. Jesli chodzi o bramki zewnętrzne to ja używam Mobicoma i jestem z nich zadowolony. Co prawda na dobrym internecie radiowym nie powinno być problemu z uruchomieniem numeru VoIP. warto spróbować. Zainstalować dla testów i jesli jakość będzie zadowalająca to po prostu korzystać
  • REKLAMA
  • #3 9521873
    Jarek68
    Poziom 21  
    Ocena: 85
    Polecam bramkę nokia 32. Sam ma taki problem że nie mam linii TP ale ma 3 bramki dwie w era i jedną w play :-) Wszystko podłączone do centrali digitex DCT-80 :-) Chodzi już chyba z 5 lat i nigdy nie musiałem do tego zaglądać :-)
  • REKLAMA
  • #4 9522219
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    Witam.
    Jeżeli musisz zainstalować nową centralkę telefoniczną to proponuję Ci abyś zainstalował centralę, która ma zintegrowaną kartę GSM na pokładzie. Daje to ogromne możliwości, które nigdy nie osiągniesz za pomocą zewnętrznej bramki. Dla przykładu centralka Slicana CXS-0424>WM.
    Pozdrawiam.
  • #5 9524781
    witekem
    Poziom 24  
    Ocena: 176
    Odradzam stosowanie karty GSM zintegrowanej z centralą. Najlepszym rozwiązaniem jest oddzielna zewnętrzna bramka GSM, którą można zamocować w dowolnym miejscu, nawet oddalonym tak gdzie jest najlepsza propagacja i najlepszy odbiór GSM. Rewelacyjna bramka GSM do zastosowań w centralkach jest bramka firmy SATEL typ GSM LT-2.
REKLAMA