logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A3 98 TDI, klimatyzacja manualna - przestaje chłodzić po 10 minutach

piotkar84 20 Maj 2011 12:31 596 1
REKLAMA
  • #1 9526339
    piotkar84
    Poziom 1  
    Witam

Mam problem z klimatyzacja ( manualną ) w Audi A3 98r. TDI a mianowicie, ostatnio załadowalem do pełna gaz i gdy właczam klime, zimne powietrze leci przez około 10 minut potem zaczyna lecieć cieplejsze powietrze aż w końcu całkowicie grzeje zamiast chłodzić. Tak jakby sprężarka wyłaczała się po 10 minutach i temperatura wzrasta. Podczas jazdy gdy auto jest rozgrzane i załaczam klime odrazu leci ciepłe powietrze, dopiero gdy postoi 15 minut i załacza się klime to leci zimne ale po 10 min teb sam problem. Byłem juz w wielu warsztatach i słyszałem rózne opinie typu "może sprężarka, osuszacz do wymiany, parownik nie chłodzi powietrza, filtr przeciwpyłkowy. Proszę o fachową pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9526390
    retrofood
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4791
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
REKLAMA