logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magia LCD Samsung LE40C650 - skąd ponad 100% przewaga ?

MES Mariusz 25 Maj 2011 10:34 4362 6
REKLAMA
  • #1 9541960
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Według rankingów np. ze strony:

http://www.videotesty.pl/ranking/Telewizor/2011/3/Ranking-telewizorow-LCD-marzec-2011/

LCD Samsung LE40C650 bije na głowę wszystkie inne modele TV LCD.

Co w nim tak na prawdę ponadprzeciętnego, jaki TV warto obecnie kupić w przedziale cenowym 2000...3000 zł? Jaka marka, jaka matryca. Wg rankingów opłaca się tylko jedno: Samsung LE40C650
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9542694
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 9545781
    bodzio.c
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Nie przesadzajmy! To jest bardzo udany model, ale jego czas powoli przemija.
  • REKLAMA
  • #5 9568952
    Koolo
    Poziom 18  
    Ocena: 75
    MES Mariusz napisał:

Co w nim tak na prawdę ponadprzeciętnego, jaki TV warto obecnie kupić w przedziale cenowym 2000...3000 zł? Jaka marka, jaka matryca. Wg rankingów opłaca się tylko jedno: Samsung LE40C650

To co najlepiej się sprzedaje wcale nie musi być najlepsze (nie twierdze że w/w telewizor jest zły) ważny jest marketing, odpowiednie motywowanie sprzedawców itp.
    Oraz samonapędzająca się popularność tzn. znajmy lub szwagier ma taki i fajnie mu odbiera (na pewno lepiej od starego crt), "łapie" DVT-B i odtwarza divx-y to i ja taki kupię bo może inne też są dobre ale tego nie sprawdziłem o ten jest sprawdzony ... Tak zresztą jedzie od lat sony.
    Ja wybieram LG bo mają "fabryki" w Polsce i rozsądne ceny to jest dla mnie argument a nie jakieś niewidoczne gołym okiem różnice 0,01% w jakości obrazu.
  • #6 9585022
    MES Mariusz
    Poziom 36  
    Ocena: 222
    Wygląda na to, że niezły poziom czerni oraz funkcja Internet@TV są jego atutami. Ktoś podpowie jakie możliwości daje RJ45 dostępna na płytkach z serii C650 ? Może obsługa plików po sieci LAN?
  • #7 9585847
    drink
    Poziom 10  
    bodzio.c napisał:
    Nie przesadzajmy! To jest bardzo udany model, ale jego czas powoli przemija.

To kiedy ma się pojawić zastępstwo? Chce kupić ten model w 46', ale jak jest coś lepszego w cenie 3000zł, to chętnie bym zobaczył, orientuje się ktoś? Czy nie ma co szukać i śmiało można kupić? Zakup raczej do oglądania TV, najwyżej internet TV, i ten dekoder ma co niedługo będzie potrzebny do odbierania Telewizji Polskiej jak się nie mylę?

Panowie porównując Samsunga LE46C650 z Toshibą 46XV733, ciężko znaleźć opinie o Toshibie bo mało popularny produkt u nas, a matryce mają bardzo dobrej jakości tak z opinii słyszałem, patrząc na te 2 model który byście wybrali cenowo podobnie. :?:

O ile się nie mylę to Toshiba nie odtwarza Divixa z USB...?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat telewizora LCD Samsung LE40C650, który według rankingów jest jednym z najlepszych modeli w swoim przedziale cenowym. Wskazują na jego atuty, takie jak wysoka jakość czerni oraz funkcja Internet@TV. Pojawiają się pytania o alternatywy w cenie 2000-3000 zł, w tym porównania z modelem Toshiba 46XV733, który ma dobre opinie, ale brakuje mu funkcji odtwarzania DivX z USB. Użytkownicy podkreślają, że popularność modelu może wynikać z marketingu, a niekoniecznie z jego jakości. Wskazują również na różnorodność potrzeb użytkowników, co wpływa na wybór telewizora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA