logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] lub Zlece wykonanie zasilacza labolatoryjnego

Akslin 30 Maj 2011 17:50 1681 6
REKLAMA
  • #1 9560009
    Akslin
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam interesuje mnie kupienie bądź osoba która wykonała by zasilacz laboratoryjny

Prąd wyjściowy: stały
    Prąd do 5A
    Niepięcie od 0... do 30/50V

proszę propozycje składać na PW lub w odpowiedzi w tym temacie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9560581
    Akslin
    Poziom 10  
    ale strasznie drogie sa ;/

poszukuje kogos kto ma jakis wolny lub kogos co dla niego to nie problem i chcialby sobie zarobic

czesc elementow moglbym mu wyslac czesc by sobie dokupil i za robocizne bym zaplacil
  • #4 9561936
    serwis
    Poziom 37  
    Ocena: 268
    Akslin napisał:
    ale strasznie drogie sa ;/

poszukuje kogos kto ma jakis wolny lub kogos co dla niego to nie problem i chcialby sobie zarobic

czesc elementow moglbym mu wyslac czesc by sobie dokupil i za robocizne bym zaplacil

A co szukasz kogoś kto za piwo wykona ci zasilacz?
  • REKLAMA
  • #5 9562173
    Futrzaczek

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 522
    Sam transformator to 150zł.
    Regulatory, radiator, chłodzenie, tranzystory mocy to 100zł.
    Prostownik, filtr, stabilizacja to 50zł.
    Zatem same części to ca. 300zł. Do tego robocizna i prosta obudowa to min. 150zł. Czyli 450zł.
    A za 250zł masz ładny zasilacz 0-30V 0-5A z wyświetlaczami. Kupiłem taki i eksploatuję go ostro, nie narzekam.
    Konto firmowe:
    F-TECH Michał Kurzela
    Zacisze 20B, Serock, 05-140 | Strona WWW: https://elektronika.top/
  • REKLAMA
  • #6 9562847
    Akslin
    Poziom 10  
    Cytat:
    A co szukasz kogoś kto za piwo wykona ci zasilacz?

Nie

ale na tamtej stronie są zdecydowanie nie odpowiadające mi i trochę drogie jak na mój teraźniejszy budżet

Cytat:
    ...A za 250zł masz ładny zasilacz 0-30V 0-5A z wyświetlaczami. Kupiłem taki i eksploatuję go ostro, nie narzekam.

a gdzie taki kupiłeś ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat zakupu lub zlecenia wykonania zasilacza laboratoryjnego o parametrach: prąd stały do 5A oraz napięcie od 0 do 30/50V. Użytkownik poszukuje tańszej alternatywy dla dostępnych na rynku modeli, które są uznawane za drogie. W odpowiedziach wskazano, że koszt części do budowy zasilacza wynosi około 300 zł, a robocizna i obudowa to dodatkowe 150 zł, co łącznie daje około 450 zł. Zasugerowano również zakup gotowego zasilacza z Allegro, gdzie można znaleźć modele w cenie około 250 zł, które spełniają wymagane parametry.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA