logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KS-RT610R - migający wyświetlacz i problemy z włączeniem radia

mmichalek1994 02 Cze 2011 18:01 1502 7
REKLAMA
  • #1 9570169
    mmichalek1994
    Poziom 9  
    Witam, jestem posiadaczem radia JVC KS-RT610R. Mam problem z jego włączeniem. Otóż podłączyłem je tak jak na schemacie, one działa, normalnie bierze kasetę, lecz wyświetlacz miga na żołto, oraz niekiedy pojawiają się napisy. Same radio, bez kasety również jest ten sam problem
    Z góry dzięki;)
  • REKLAMA
  • #2 9570317
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    A może uszkodzony wyświetlacz? Nie piszesz czy radio normalnie gra i tylko brak działania wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 9570351
    mmichalek1994
    Poziom 9  
    Grać też nie gra, jak kaseta jest w środku to cały czas ją przewija. A jak się zatrzyma to miga wyświetlacz i kaseta tak przerywa w rytm migania wyświetlacza
  • #4 9570364
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Kolego, nie pozostaje nic innego jak otworzyć, pomierzyć napięcia zasilające, oczywiście to na początek.
  • #5 9570499
    mmichalek1994
    Poziom 9  
    A może ja coś źle podłączyłem i dlatego to się dzieje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 9576280
    mmichalek1994
    Poziom 9  
    Już wiem co było przyczyną. Panel nie dotykał dobrze płytek. Teraz działa już. Chciałem podłączyć transmiter fm ale radio "gryzie się" z transmiterem. Gdy radio jest włączone, wkładam transmiter, niby transmiter się włącza, pisze loading i się wyłącza i tak cały czas jest. Gdy radio wyłącze transmiter normalnie odpala
  • #8 9639107
    mmichalek1994
    Poziom 9  
    Co może być przyczyną tego, że radio normalnie się włącza, działa, a jak podłączam głośniki to nic nie gra, tylko jak podłącze do jednego to słychać tylko tak buczenie krótkie i też nic nie gra.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z radiem JVC KS-RT610R, które nie włącza się prawidłowo, wyświetlacz miga na żółto, a radio nie odtwarza dźwięku. Po kilku odpowiedziach ustalono, że przyczyną problemu mogło być niewłaściwe podłączenie panelu do płytek, co zostało naprawione. Użytkownik zauważył również, że radio "gryzie się" z transmiterem FM, który nie działa poprawnie, gdy radio jest włączone. Dodatkowo, pojawił się nowy problem z głośnikami, które nie grają, a przy podłączeniu słychać jedynie buczenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA