Witam.Dostałem radio od kumpla JVC KS-F550R.
Problem jest taki ze schemat który jest podany na radiu jest mylny i zeby prawidłowo go podpiac trzeba było go przekrecic na odwrót...I dokładnie sprawdzic piny..Niestety on tego nie zrobił..
Po złym podpieciu wyczuł zapach plastiku..
Odczekał chwile i zajarzył co sie stało..
Podpiął wlasciwie i radio grało normalnie około 5minut..
Po tym czasie przestało grac..I przyniósł go do mnie..
Jestem pewien ze podpiąlem go wlasciwie..Mimo tego nie grało..
obok wejsc na kostki iso które ja posiadam a on podpiął na dziko:>
jest bezpiecznik 10A.Sprawdziłem go nie jest spalony..
obok pisze fuse a łacznie są 3 piny ten 3 nie wiem do czego słuzy ale jak go podepne 1pinem do fuse a tym drugim do tego nieznanego to radio gra tylko jest cos takiego ze jak dam głosniej albo podkręce basy to radio sie wlacza i wyłacza dopóki nie zmienie głosności..Wiem że moja wypowiedz jest nieco chaotyczna..Licze na wyrozumiałość pisze swoim cudnym jezykiem bo nie wiem jak to inaczej ując..Jesteście mi wstanie wytłumaczyc co mam zrobic , co moze byc ewentualnie i jakie mogą byc koszta....
Pozdrawiam
Spakey
Problem jest taki ze schemat który jest podany na radiu jest mylny i zeby prawidłowo go podpiac trzeba było go przekrecic na odwrót...I dokładnie sprawdzic piny..Niestety on tego nie zrobił..
Po złym podpieciu wyczuł zapach plastiku..
Odczekał chwile i zajarzył co sie stało..
Podpiął wlasciwie i radio grało normalnie około 5minut..
Po tym czasie przestało grac..I przyniósł go do mnie..
Jestem pewien ze podpiąlem go wlasciwie..Mimo tego nie grało..
obok wejsc na kostki iso które ja posiadam a on podpiął na dziko:>
jest bezpiecznik 10A.Sprawdziłem go nie jest spalony..
obok pisze fuse a łacznie są 3 piny ten 3 nie wiem do czego słuzy ale jak go podepne 1pinem do fuse a tym drugim do tego nieznanego to radio gra tylko jest cos takiego ze jak dam głosniej albo podkręce basy to radio sie wlacza i wyłacza dopóki nie zmienie głosności..Wiem że moja wypowiedz jest nieco chaotyczna..Licze na wyrozumiałość pisze swoim cudnym jezykiem bo nie wiem jak to inaczej ując..Jesteście mi wstanie wytłumaczyc co mam zrobic , co moze byc ewentualnie i jakie mogą byc koszta....
Pozdrawiam
Spakey