logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór satelity z największą ilością polskich programów TV - HotBird?

przemneu 13 Lis 2004 13:26 20368 6
REKLAMA
  • #1 982274
    przemneu
    Poziom 13  
    Ocena: 19
    Nie jestem w ogóle w temacie TV Sat, a chciałbym kupić antenę satelitarną - głownie do odbioru głównie polskich programów TV.
    Mam więc pytanie - na którym satelicie jest tego najwięcej? HotBird? Jakie kanały polskie są w ogóle dostępne z satelity?
    No i jaką antenę kupić - w ogóle się nie orientuję na co zwrócić uwagę przy zakupie. Czy ustawienia anteny można dokonać samemu czy jest to wyższa szkoła jazdy?

Z góry serdeczne dzięki!
  • REKLAMA
  • #2 982282
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 982317
    przemneu
    Poziom 13  
    seth81 napisał:
    hmm proponuje żebyś przejżał ofertę promocyjną firm które oferują usłógi telewizyjne, Polsat ma teraz dobrą promocję z tego co wiem.

Ale mi nie zależy na platformach cyfrowych i kodowanych programach. Wystarczą podstawowe Polsaty, TVN, TV Polonia, itp - czyli programy z darmowym dostępem - bez żadnych opłat.
    Chodzi mi tylko jaki satelita oferuje tego najwięcej i jaką antenę kupić.
  • REKLAMA
  • #4 982870
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Satelita Hotbird , 13 st. wschód.
    Polonia
    Polonia 1
    Tele 5
    Puls
    Polsat
    Polsat 2
    i parę innych mniej ważnych :)
    Antene radzę kupić ok. 90 cm .
  • #5 983356
    przemneu
    Poziom 13  
    Marek-B napisał:
    Satelita Hotbird , 13 st. wschód.
    Polonia
    Polonia 1
    Tele 5
    Puls
    Polsat
    Polsat 2
    i parę innych mniej ważnych :)
    Antene radzę kupić ok. 90 cm .

Polecacie jakieś konkretne firmy i modele anten/tunerów?
    Czy obecne anteny i tunery mają możliwość automatycznego przestawiania się na różne satelity?
  • #6 983992
    Marek-B
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Teraz Topowym tunerem jest Ferguson. Sam takiego posiadam :)
    O różnych modelach poczytaj tu http://polaris.dvhk.pl/?id=glowna
    Antena moze być praktycznie każdej firmy, polecam średnicę conajmniej 90 cm. Są obrotnice antenowe, ustawiające antenę na poszczególne satelity. Sterowane tunerem.
  • REKLAMA
  • #7 984001
    u200765
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Ja tam mam Pionierka 1430 i nie narzekam na odbiór z satelitki. To zależy do czego chcesz wykorzystywać tuner tylko do odbiory niekodowanych czy chceszw celach edukacyjnych odbierać także inne programy niekoniecznie niekodowane. Sa, musisz zdecydować

Podsumowanie tematu

✨ Najwięcej polskich programów TV dostępnych jest na satelicie HotBird (13°E), gdzie można odbierać kanały takie jak Polonia, Polonia 1, Tele 5, Puls, Polsat i Polsat 2, wszystkie w wersji niekodowanej. Zalecana jest antena satelitarna o średnicy około 90 cm dla stabilnego odbioru. W kwestii sprzętu, popularnym tunerem jest Ferguson, który oferuje funkcje automatycznego ustawiania anteny na różne satelity, zwłaszcza w połączeniu z obrotnicą antenową sterowaną tunerem. Alternatywnie, użytkownicy korzystają z modeli takich jak Pionier 1430, które również zapewniają dobry odbiór. Ustawienie anteny można wykonać samodzielnie, jednak obrotnice automatyczne ułatwiają zmianę satelitów bez konieczności ręcznej regulacji.
REKLAMA