logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór karty dźwiękowej Xonar do głośników Logitech Z-5500 - która najlepsza?

07 Cze 2011 19:50 1652 8
REKLAMA
  • #1 9587058
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9587262
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    A jak zamierzasz podłączyć zestaw do karty? Będziesz wykorzystywał wbudowany dekoder, czy podłączysz 3x Mini Jack?
  • #4 9587387
    svzuka
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Zanim sprzedalem moje z-5500 mialem stare audigy 2se, zmienilem na xonara ds, roznica...kolosalna byla, glosniki graly lepiej i to bylo slychac, zwlaszcza na subie
  • #5 9588061
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 9588299
    svzuka
    Poziom 19  
    boulie20 napisał:
    PeteSh napisał:
    A jak zamierzasz podłączyć zestaw do karty? Będziesz wykorzystywał wbudowany dekoder, czy podłączysz 3x Mini Jack?

a jak lepiej podlaczyc?

Dodano po 1 [minuty]:

svzuka napisał:
    Zanim sprzedalem moje z-5500 mialem stare audigy 2se, zmienilem na xonara ds, roznica...kolosalna byla, glosniki graly lepiej i to bylo slychac, zwlaszcza na subie

no wlasnie przy tej karcie bass jest taki pusty i cichy a z tego co wiem to te glosniki potrafia dac kopa
    Na której jest pusty??
  • #7 9588380
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    boulie20 napisał:
    a jak lepiej podlaczyc?

Połowa ceny tego zestawu to dekoder dźwięku wielokanałowego z certyfikatem THX. Podłączając zestaw z komputerem przy pomocy Mini Jack całe zadanie dekodowania przechodzi na kartę dźwiękową. Inaczej mówiąc, jeśli podłączysz kablem cyfrowym (Ccoaxial lub Toslink), to karta dźwiękowa ma znikome znaczenie. To w dużym uproszczeniu, bo temat jest znacznie bardziej skomplikowany.
  • #8 9590137
    svzuka
    Poziom 19  
    Ja miałem podłączone na mini jacka do kompa, na creative grały znośnie, na xonar już naprawde przyzwoicie.Kumpel który je odemnie odkupił, ma na coaxial podlaczone, i graja gorzej niz na moim podlaczeniu przez mini jacka nawet na audigy, tyle że on ma zintegrowana, wiec karta ma jednak cos do powiedzenia.Tyle odemnie:)
  • REKLAMA
  • #9 9590527
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje karty dźwiękowej Xonar do głośników Logitech Z-5500, ponieważ nie jest zadowolony z karty Audigy 2 ZS Gold. W odpowiedziach sugerowane są różne modele Xonara, w tym Xonar DG i Xonar DS, które zdaniem użytkowników znacząco poprawiają jakość dźwięku, zwłaszcza w zakresie basów. Istotne jest również, jak podłączyć głośniki do karty: przez Mini Jack lub cyfrowo (coaxial/Toslink). Użytkownicy zauważają, że podłączenie cyfrowe może ograniczyć wpływ karty dźwiękowej na jakość dźwięku, a lepsze rezultaty uzyskuje się przy użyciu analogowego połączenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA