logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion dv 9790 Vista 32 - Zawieszanie się po 20-50 minutach pracy

adamalfakot 09 Cze 2011 18:07 1494 5
REKLAMA
  • #1 9593808
    adamalfakot
    Poziom 9  
    W/w laptop uruchamia się powiedzmy normalnie ,łączy się z internetem, wyświetla ikony programów po wybraniu programu pracuje przez jakiś czas przed skanowaniem przy pomocy NOD 32 zawieszał się średnio od 20' do 5' .Teraz robi to po ~ 20'-50'. Temperatury procesorów nie przekraczają 60 stopni po godzinie pracy. Kursor daje się przesuwać po ekranie ale nie uruchamia programów,po pewnym czasie ekran blednie i normalnie nie daje się wyłączyć . Uruchamianie w trybie normalnym, praca około 20' - 40' i znów wisi. Pozdrawiam forumowiczów adamalfakot[/i][/s]
  • REKLAMA
  • #2 9593951
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10462
    Dlaczego myslisz, ze ma to zwiazek z tematyka tego dzialu?

Uzyj HdTune (nie pro) i daj screeny ze wszystkich zakladek programu.
    Sprawdz ram -> www.memtest.org
    Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit, daj w zalaczniku OBA logi z OTL.
  • REKLAMA
  • #3 9595709
    adamalfakot
    Poziom 9  
    Cześć ,wydaje mi się,że jednak jakieś paskudztwo jeszcze w nim siedzi bo Arcavir zanim lap się zawiesił usunął jakieś dwa trojany ,no i ten NOD32 też coś wyleczył i teraz przerwy na pracę się wydłużyły nawet do godziny.Stąd mój wniosek ,że jeszcze coś w nim siedzi. Dysk jest prawie w połowie zajęty /ma 500 pojemności/,może coś siedzi w BIOS'ie, jestem na to za cienki.Spróbuję Twoich rad i się odezwę ,piszę z kompa żony bo mój by nie dał rady.Pozdrawiam[/i]
  • REKLAMA
  • #4 9599748
    adamalfakot
    Poziom 9  
    Witam , nie całkowicie udało mi się zrealizować Twoją receptę , ale do rzeczy:wgrałem Hd Tune ,po normalnym uruchomienu lapa i tego programu zaczęło się od temp 33°C dysku ,Transfer rate: min: 36,6 MB/sek; max 55,4MB/sek
    Average:38,5 ;Acces time 19,8mS; Burst Rate 70,0 MB/sek CPU Usage5,6% temp dysku 45°C i padł po 3,52 '.Odpaliłem go awaryjnie od temp 50°C wyniki podobne ale
    po skanowaniu dysku w 12' Alert :krytyczna temp dysku 55°C, skan w szybkości ~50 MB/sek przeskanował 38000 MB.Wykorzystanie dysków C-26% D-0% /0,1GB/ dysk ma 500 GB = C+D , E-68%.W drugiej zakładce odfajkowane wszystkie pozycje,
    W trzeciej zakładce ;tabela pusta Ostatnia -defragmentacja 38000MB i koniec lap padł i dałem sobie spokój.Zastanawia mnie ta temperatura, w tym czasie temperatura procesora 62 C
    Ram wydaje się być OK. Przyszwendał mi się jeszcze jakiś sterownik którego nie mogę usunąć to: Star Force Protection pojawia się w autostarcie. Nie robiłem screnów bo nie dokończyłem działania. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 9600212
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10462
    Daj screen z Victorii for windows z zakladki Smart (wczesniej nacisnij Get Smart).

> Ram wydaje się być OK

Sprawdziles memtestem i jest ok czy nie sprawdziles?
  • #6 9600469
    adamalfakot
    Poziom 9  
    jeszcze nie bo mi się co chwila zapowietrza, odezwę się

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Witam ,nie daję sobie rady z ty lapem wiesza się jak chce, żadnej zainicjowanej operacji nie daje się doprowadzić do końca . Poddaję się oddam grata do serwisu niech się oni pomęczą. Dziękuję za dotychczasowe zainteresowanie tematem. Pozdrawiam
REKLAMA