logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór sprzętu do rozkodowywania radii - opinie o Martech RCD i RCD Pro

jaris1989 09 Cze 2011 22:00 6059 7
REKLAMA
  • #1 9594840
    jaris1989
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam, chcę kupić sprzęt do rozkodowywania radii, jaki byście polecili.
    Czy ktoś używa urządzenia firmy Martech RCD lub RCD pro. Jak to działa, i jakie są wasze opinie ?

Moderowany przez ciasteczkowypotwor:

3.1.1. (1) Zabronione jest jakiekolwiek udostępnianie za pomocą Forum materiałów uzyskanych nielegalnie, bądź w sposób sprzeczny z obowiązującym prawem. Dawny punkt 1. Ostrzeżenie. Ciasteczkowypotwor.

• REKLAMA
  • #2 9595044
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2463
    Widziałem opis,niezłe to ale trochę trzeba zainwestować i później zrobić sporo aby się zwróciło.Ja narazie wydałem 20 zł na programator,wiele godzin w necie ale kilka radyjek zrobiłem i liczniki też poszły.
  • REKLAMA
  • #3 9595585
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Posiadam RCD i RCD PRO.
    Jeśli chcesz robić radia na większą skalę to jak najbardziej ale komplet RCD+RCD PRO.
    RCD PRO działa na urządzeniu CLIP. Clip posiada własny wyświetlacz oraz pracuje z kartami pamięci. Może być urządzeniem samodzielnym, na które wgrywa się programy działające bez komputera.
    Na pakiet składa się oprogramowanie, które podaje kody z plików, odczytuje kody bezpośrednio z radia (po podpięciu się do płyty), po linii diagnostycznej K, kalkulator kodów z numeru seryjnego. Jest także programator, który obsługuje pamięci szeregowe I2C, SPI, Microwire, procesory Motorola, NEC, ST92. Odblokowanie Locked13 w starszych fordach.
    Lista obsługiwanych radioodtwarzaczy jest bardzo długa, jest support, gdzie pomagają jak nie ma radia na liście. Później takie radio dodawane jest do programu. Częste aktualizacje.
    O rozwoju RCD i RCD PRO można przeczytać w wątku https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1272804-0.html

Dodatkowo potrzebny będzie programator do pamięci Flash, które to coraz częściej spotykane są w radiach. Niektórzy polecają Wellona np. VP990. Ja mam beeproga i mogę go polecić, chociaż cena adapterów specjalizowanych nie jest tania. Uniwersalne do 48pin można kupić chińskie, bo tam połączenie jest 1:1.
  • #4 9595735
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    Dobrze trafiłeś, a najlepiej u żródła klepnij do @Techmobila -dostaniesz pełne info prosto od producenta. :) Sprzet jak dla mnie i na moje potrzeby niezawodny - renoma firmy - to nie jednosezonowy produkt, więc myślę, że wybierzesz coś dla siebie.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/uzytkownik218122.html
  • REKLAMA
  • #5 9595797
    jaris1989
    Poziom 11  
    Właśnie też znalazłem ten sprzęt na stronie producenta, i najlepiej opłaca się full pack ponieważ wszystkie aktualizacje są darmowe i wieczyste :)
  • #6 9595955
    cykada

Spec od GSM
    Ocena: 90
    Martech zrewolucjonizował polski rynek code-radio i navi.
    Do tej pory trzeba było szukać i kombinować, softy pod poszczególne radia, navi, liczniki etc etc. Czasami płacić wielokrotnie za te same rozwiązania, dla tych samych urządzeń a ich innych wersji ...
    Wystarczy przeczytać opis urządzeń i listę obsługiwanych ... która jest ciągle powiększana.
    Nie można w tej chwili nic bardziej uniwersalnego kupić .... Po prostu bezkonkurencyjny.
    Konto firmowe:
    JonTech.pl
    Hanowskiego 42, Olsztyn, Jonkowo, 11-042 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: JonTech.pl
  • #7 9598319
    jaris1989
    Poziom 11  
    O posiada ktoś wersję z security repairer. i co ona potrafi ?
  • REKLAMA
  • #8 9598878
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Posiada.
    Widzę, że nie przeczytałeś tego tematu z linku co podałem.
    Zobacz jeszcze raz https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1272804-240.html#8822278
    oraz https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1272804-270.html#9061639
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1272804-300.html#9521171

Możesz ściągnąć najnowszą wersję instalatora, programy będą pracować w trybie demo bez podłączonego urządzenia. Możesz przeglądać listę obsługiwanych modeli.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wyboru sprzętu do rozkodowywania radii, użytkownicy dzielą się doświadczeniami z urządzeniami Martech RCD i RCD PRO. RCD PRO, działający na urządzeniu CLIP, oferuje funkcje samodzielnego działania, obsługę pamięci szeregowych oraz kalkulator kodów. Użytkownicy podkreślają niezawodność sprzętu oraz ciągłe aktualizacje oprogramowania, co czyni go uniwersalnym rozwiązaniem na rynku. Wskazują również na możliwość zakupu pełnego pakietu, co zapewnia darmowe aktualizacje. Wspomniano o wsparciu technicznym oraz rosnącej liście obsługiwanych modeli.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA