Witam! mam taki problem ze swoim peugeotem 307 2.0 hdi, że ostatnio często a nawet częściej nie włącza się pompka paliwowa (a zawsze ją słychać było spod tylnego prawego siedzenia, a od jakiegoś czasu tzn. od ok 2 miesięcy męczę sie z problemem, że co jakiś czas po zgaszeniu nie mogę zapalić samochodu, rozrusznik kręci jak szalony bo mam nowy akumlator ale wiem że po przekręceniu kluczyka w tryb zapłonu, gdy nie usłyszę pompki jak zabuczy to już wiem że, nie odpalę (coś nie łączy albo nie podaje napięcia, prawdopodobnie stycznik(raz się włączy a raz nie tzn. wiesza się) po lekkiej konsultacji z mechanikiem i z własnego wniosku doszliśmy do tego. Lecz chcę w miarę możliwości sam znaleźć usterkę żeby nie płacić mechanikowi nie wiadomo ile i za co, znależć ten stycznik i nie wiem gdzie się on znajduje. Wiem, że w razie usterki tzn. "jesli nie moge odpalić" muszę poruszać tą całą obudową pod maską po prawej stronie pod pokrywą, tam gdzie jest komputer bezpieczniki i wiązki wchodzące do niego i wtedy auto zaczyna pompować paliwo i pali. nie chcę rozbierać nie potrzebnych rzeczy dlatego pytam jesli ktoś miał taki przypadek albo posiada jakąś wiedzę na ten wyłączny temat do proszę o pomoc (jakieś zdjecia albo opis do problemu, czy radę, bo komputer niczego nie wykazał bo akurat na pecha w tamtym momencie było ok) ale godzinę po wyjeździe z diagnozy problem znowu wrócił i teraz znowu jest lipa i tak raz pali a raz nie. proszę o pomoc pozdrawiam wszystkich