logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić radio Unitra Zodiak DSS 402 na amplituner do komputera?

Karmel555 11 Cze 2011 14:03 1273 5
REKLAMA
  • #1 9599848
    Karmel555
    Poziom 9  
    Witam, mam stare radio Unitra Zodiak DSS 402 wraz z 2 kolumnami.
    Czy jest możliwość aby radio mogło posłużyć jako Amplituner i podłączyć go do komputera ??

Jeśli zły dział proszę przenieść :)
  • REKLAMA
  • #2 9599866
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1535
    Nic nie trzeba przerabiać. Ten Zodiak ma wejście magnetofonowe do którego podłączasz sygnał audio z komputera.
  • REKLAMA
  • #3 9599878
    matn__
    Poziom 14  
    Zodiak nie może służyć jako amplituner, bo nim jest. Jak chcesz zrobić wzmacniacz to zakup sobie DIN'a i podłącz pod wejście magnetofonowe. Aby włączyć to wejście wciśnij przycisk zaraz obok potencjometru do regulacji wysokich tonów. Radziłbym Ci jeszcze sprawdzić głośniki, ponieważ w moim zodiaczku górne zawieszenie się posypało.
  • REKLAMA
  • #4 9599952
    Karmel555
    Poziom 9  
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Taki kabel będzie ok??
    Kolumny mam dobre bo teraz radiu mi służy ale tylko radio to za mało więc będą to także głośniki koputerowe :P

Niskotonowe musze oddać do renowacji a wysokie wymienić bo mam spalone ale bez wysokich tonów i tak dzwięk jest ładny

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #5 9600001
    matn__
    Poziom 14  
    Taki kabelek będzie dobry. Mi się nie chciało wydawać pieniędzy na takie coś i sobie sam zrobiłem.
  • #6 9600556
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA