Witam Państwa!
Zwracam się uprzejmie z prośbą o radę. Otóż na początek pragnę zaznaczyć, iż nie jestem leniwy i wypróbowałem wszystkie znalezione przeze mnie w sieci porady, odnoszące się do podobnych problemów przy zamykaniu systemu. Żaden z nich nie odniósł jednak skutku.
Może na początek konfiguracja sprzętowa:
Mobo: DFI LanParty Blood-Iron 785G-M35
CPU: Athlon II, X2 250
HDD: 500 GB, Seagate Barracuda, Model: ST3500418AS
RAM: Kingston HyperX 2GB (KHX1600C9D3/2GB)
Grafika: PALIT GeForce 9800 GT, 1 GB
Dysk podzielony na 4 partycje.
Na 3 pierwszych partycjach zainstalowane kolejno:
C: Win XP Sp3
E: Win XP Sp3
F: Win 7, 64 bit
System na dysku E jest nieużywany, nawet nie zainstalowane sterowiniki karty sieciowej.
System na dysku C: przy próbie zamknięcia, restartuje komputer.
Z poziomu Win 7, wszystko jest ok, system się zamyka i komputer się nie restartuje.
Ciekawostką jest jednak to, że koputer restartuje się z obu systemów XP, mimo i z ten drugi nie był w ogóle używany, czysto zainstalowany.
Komputer nalezy do mojej przyjaciółki, z którego korzysta też jej 2 dzieci więc nie wiem co było robione i w którym momencie pojawil się problem.
Będę wdzieczny z wszelkie rady.
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów!
Zwracam się uprzejmie z prośbą o radę. Otóż na początek pragnę zaznaczyć, iż nie jestem leniwy i wypróbowałem wszystkie znalezione przeze mnie w sieci porady, odnoszące się do podobnych problemów przy zamykaniu systemu. Żaden z nich nie odniósł jednak skutku.
Może na początek konfiguracja sprzętowa:
Mobo: DFI LanParty Blood-Iron 785G-M35
CPU: Athlon II, X2 250
HDD: 500 GB, Seagate Barracuda, Model: ST3500418AS
RAM: Kingston HyperX 2GB (KHX1600C9D3/2GB)
Grafika: PALIT GeForce 9800 GT, 1 GB
Dysk podzielony na 4 partycje.
Na 3 pierwszych partycjach zainstalowane kolejno:
C: Win XP Sp3
E: Win XP Sp3
F: Win 7, 64 bit
System na dysku E jest nieużywany, nawet nie zainstalowane sterowiniki karty sieciowej.
System na dysku C: przy próbie zamknięcia, restartuje komputer.
Z poziomu Win 7, wszystko jest ok, system się zamyka i komputer się nie restartuje.
Ciekawostką jest jednak to, że koputer restartuje się z obu systemów XP, mimo i z ten drugi nie był w ogóle używany, czysto zainstalowany.
Komputer nalezy do mojej przyjaciółki, z którego korzysta też jej 2 dzieci więc nie wiem co było robione i w którym momencie pojawil się problem.
Będę wdzieczny z wszelkie rady.
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów!