logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logi - błąd pobierania plików poprzez przeglądarkę

m4xon 12 Cze 2011 18:44 2260 5
REKLAMA
  • #1 9604060
    m4xon
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    Witam

Mam problem z przeglądarkami, a konkretnie z pobieraniem plików. Domyślnie mam ustawionego Firefox'a i nigdy wcześniej nie miałem problemów. Jednak od pewnego momentu kiedy zamykałem go pojawiało mi się okienko awarii. Ignorowałem sprawę i w końcu przestało się pojawiać. Jednak oprócz tego pojawił się problem z pobieraniem. W momencie gdy jakiś plik pobiera się dłużej (ok. 20 minut) to w którymś momencie przeglądarka ulega awarii i pojawia się wspomniane wyżej okienko, które wygląda następująco:

Logi - błąd pobierania plików poprzez przeglądarkę

Próbowałem używać opery, chrom'a oraz explorera, zawsze przerywa w którymś momencie pobieranie. Natomiast uTorrent czy inne managery pobieranie chodzą elegancko. Próbowałem przeinstalowywania przeglądarek, ale bez zmian, dlatego ostatnią deską ratunku przed formatowaniem są logi, może gdzieś się schowało jakieś "dziadostwo". Bardzo proszę o pomoc, załączam logi:

OTL
    Extras
    oraz
    GMER

Pozdrawiam]Link[/url]
  • REKLAMA
  • #2 9605359
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Odinstaluj AVG i sprawdz czy problem nadal wystepuje.

Zainstaluj aktualizacje do javy oraz do Adobe Reader 9.4.4 (najnowsza wersja to X!).

Zainstaluj tez aktualizacje do programow wskazanych przez: http://screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe
  • REKLAMA
  • #3 9605665
    m4xon
    Poziom 15  
    zrobiłem tak jak napisałeś.

włączyłem do ściągania plik, który miał 255mb, wszystko pięknie ładnie i przy 236mb znowu ciach i awaria :/
  • REKLAMA
  • #4 9606245
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Uruchom np. Ubuntu z plyty (livecd) i zobacz czy tam tez wystepuje ten problem. W ten sposob wykluczysz problem ze sprzetem.
  • REKLAMA
  • #5 9609176
    m4xon
    Poziom 15  
    sprzęt jest sprawny w 100%, jakieś inne koncepcje? :/
  • #6 9610954
    m4xon
    Poziom 15  
    problem chyba jest w jakimś dziadostwie które siedzi w systemie, rozwiązanie w formatowaniu.
REKLAMA