logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać/wysłać kod do 1800 wyliczony Fenixem?

Pocinas 13 Cze 2011 12:23 2834 6
REKLAMA
  • #1 9606021
    Pocinas
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    Witam.

Pytaneczko takie. Fenix wyliczył kod do Nokia 1800 (DCT4 XGOLD) niestety Fenix podaje formę wpisywania kodu samemu #pw+.................+7# który to tel 1800 kodu owego nie przyjmuje. Zastanawiam się jaką inna formą wysłać kod zeby zdjąc simlock. .. podejrzewam że wyjscie po FBUSIE.

Wcześniej jak liczono MXKEYEM to posłany kod był Mxkeyem z opcja BB5 i SEND TO PHONE bo ręcznie kod nie wchodził. Niestety wygenerowanego pliku w formie .COD nie mam dla FENIXA..

Pytanie moje takie.. Jak wyslac kod simlocka na zdjecie do tej 1800
  • REKLAMA
  • #2 9606028
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Kolego Cyckiem/ATF wyślesz kod po FBUS'ie, ale może Twoja Nokia nie przyjmuje kodu levelu 7? Fenixem możesz wyliczyć niższy level.
  • REKLAMA
  • #3 9606039
    Pocinas
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    mobista napisał:
    Fenixem możesz wyliczyć niższy level.

To pytanie czy stwierdzenie..?

W fenixie raczej nie widzialem zadnej opcji do max jakiego Levelu ma wyliczac kod... Zawsze poprostu i tak wylicza Level 7.

ATFa nie mam. Cyclona mam ale tam chyba jakies Logi sa potrzebne na SL3 a ja ich nie mam.

Zastanawiam się nad tym czy Fenix nie ma gdzies na dysku jakiegos pliku z wyliczonym kodem po Bruteforce na podstawie ktorego potem wyliczył forme #pw.................+7#

Co do przyjmowania Levelu 7 w noki 1800 to nie wiem... Kiedys jak robilem 1616 czyli tez DCT4 XGOLD kod byl liczony mxkey... z reki mu dawalem kod i byl bledny... potem zrobilem wyslanie po FBUS mxkeyem i poszlo... wysylal kod levelu 7go... choc czy 1800 przyjmi9e 7level to nie wiem
  • #4 9606046
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Nie ważne - nie do końca rozumiesz co Ci napisałem. Podłącz telefon do cycka kablem i wyliczony przez Fenixa pod levelu 7 wrzućpo FBUSie - nie potrzeba do tego żadnych kredytów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 9606941
    Full Gsm
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    W SLAP (Fenixa) klikasz prawym i calculate all code dostaniesz wszystkie levele...
    Poślesz kod po fbusie Bestem bez problemu w zakładce unlock na dole...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak wpisać kod SIM locka do telefonu Nokia 1800, który został wyliczony przez program Fenix. Fenix generuje kod w formacie #pw+.................+7#, który nie jest akceptowany przez model 1800. Uczestnicy dyskusji sugerują, że kod można wysłać przez FBUS, a także że Fenix może nie mieć opcji generowania kodów o niższym poziomie. W końcu, po wyliczeniu kodu o niższym poziomie, użytkownik z powodzeniem usunął blokadę SIM, co sugeruje, że Nokia 1800 nie obsługuje poziomu 7.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA