logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Electrolux ESL4131 - nie grzeje wody podczas płukania

Kemot35 13 Cze 2011 14:33 4281 4
REKLAMA
  • #1 9606448
    Kemot35
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam,
    Mam następujący problem. Zmywarka grzeje wodę tylko podczas zmywania natomiast nie grzeje wody podczas płukania (które powinno być na gorąco a jest na zimno). Wygląda to tak program powinien przebiegać w sposób następujący gorące zmywanie + gorące płukanie. Po włączeniu zmywarka zaczyna zmywać na gorąco (grzeje wodę), następnie wypompowuje wodę, nalewa nową do płukania ale nie podgrzewa już wody i do końca płucze w zimnej. Czy ktoś wie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Dodam, że zmywarkę używam już od 5 lat czasem były podobne przypadłości ale ustępowały. Teraz natomiast od jakiegoś czasu sytuacja się nie zmienia.
  • REKLAMA
  • #2 13071933
    robertjarek83
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Mam taki sam problem... Czy ktos to juz przerabiał ??
  • REKLAMA
  • #3 13073478
    Kemot35
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Przyczyną usterki był uszkodzony czujnik poziomu wody. Po wymianie wszystko śmiga. Koszt naprawy w domu przez serwis około 200 zł.
  • REKLAMA
  • #4 13075504
    robertjarek83
    Poziom 2  
    Mnie nawet sie wydaje ze jak juz grzeje pierwszy raz to bardzo słabo bo kiedy zlewa wode to jest prawie zimna. Skoro myje w temp. około 40 stopni to powinna zlatywac ciepła...
    Gdzie dzwonie to nie chcą przyjechac bo przez tel. twierdzą ze moduł i nie opłacalne.. Niewiem co robic z tą zmywarką juz..
    (przkekaznik od grzałki wymieniłem w module )
  • #5 13091247
    robertjarek83
    Poziom 2  
    Wezwałem serwis i stwierdził awarie pompy (tachometru) całkowity koszt 660zł. Czy faktycznie trzeba tachometr razem z pompą wymieniac i czy to tyle kosztuje ??
REKLAMA