logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E52 - brak ładowania i problem z włączaniem urządzenia

grzybnia 13 Cze 2011 15:29 10689 4
  • #1 9606774
    grzybnia
    Poziom 10  
    Witam
    Mam problem. Posiadam telefon Nokia E52. Wszystko jest dobrze poza tym, że kiedy podłączam ją pod ładowarkę na ekranie pokazuje się " Nie ładuje". Od pewnego czasu telefon przestał się włączać z przycisku. Jest tylko wibracja i telefon nie startuje, i muszę włączać go poprzez USB, albo kombinacją włącznik "*" "3" "zielona słuchawka".
    Proszę o pomoc...
    Z góry dziękuję:)
  • #2 9608114
    marcing27
    Poziom 16  
    Ocena: 47
    Ładowarka sprawna?Wejście do ładowania przy telefonie sprawdż.Możliwe że tam jest usterka.
  • #3 9609147
    grzybnia
    Poziom 10  
    Witam
    Ładowarka sprawna, pod usb jest to samo... Bateria była wymieniona i nic to nie zmieniło. Gdzieś czytałem, że na gnieździe może być zimny lut, ale oglądałem i wygląda dobrze, dla pewności przeczyściłem wejście spirytusem. Jeszcze jest tak, że telefonik kantuje co do stanu baterii tzn. pokazuje całą i nagle rozładowana, albo zejdzie jedna kreska co oznacza, że już zaraz padnie.

Dodano po 1 [minuty]:

Zapomniałem dodać, że jeśli chodzi o tryby usb co do przesyłu danych i PC Suite jest wszystko w porządku
  • #4 9609405
    _nimitz_
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Prawdopodobnie uszkodzony Pearl/Gazoo. Możliwe, że wystarczy go przegrzać, ale w zdecydowanej większości trzeba wymienić.
  • #5 9609479
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Niekoniecznie Pearl, może być uszkodzony układ obsługujący USB albo DC/DC converter.
    Jeżeli masz tylko gwarancję na ten telefon to go zanieś do serwisu, pewnie wymienią płytę.
REKLAMA