logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strasznie cicho grający wzmacniacz stereofoniczny WS 422 (diora)

majewa5 15 Cze 2011 13:50 1343 3
REKLAMA
  • #1 9614823
    majewa5
    Poziom 10  
    Witajcie.
    Posiadam wzmacniasz firmy "diora", dla uściślenia to posiadam cały "zestaw" lecz problemem jest najważniejszy wzmacniacz. O taki zestaw, wzmacniaczem jest ten ostatni, na dole Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany no i mój problem leży w tym, że za tydzień/dwa, zostałem wynajęty jako Dj, na festynie działkowym. Niby wszystko ok. Teraz zaczynają się schodki, Gdy podłącze wejście od dowlonego sprzętu pod owy wzmacniacz (wejście czincz :> ) Gramofon/tuner/dyskofon/magn.1/magn.2 - to mega ale to mega cicho gra, gdy zrobię głośność na maxa to ledwo co go słychać. Gdy podłącze komputer pod wejście od korektora to gra dośc dobrze, lecz i tak nie wykazuje swojej mocy gdyż jest wstanie wycisnąć więcej. Dodam że nie jest to wina kolumn, gdyż posiadam jeszcze jeden wzmacniacz( psuje mu się coś bas) ale na nim gra głośniej, więc co mogę zrobić? jeżeli na tamtych wejściach na których powinno nie działa, przez co tez nie mogę podłączyć korektora.
    Pozdrawiam i proszę o jakiś poprawne i normalne wypowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 9615222
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Po pierwsze podłączasz wyjście sprzętu a nie wejście, po drugie - sprawdź czy korektor nie jest podłączony odwrotnie (prawidłowo gniazdo "wejście" we wzmacniaczu powinno być połączone z "wejście" w korektorze, a "wyjście" z "wyjście"). Jeśli "grasz" bez korektora to musisz założyć zworę na gniazda korektora (np. z dwóch przewodów chinch - zewrzeć wejście z wyjście), w komplecie z nowym wzmacniaczem były takie metalowe "uszka" które się wtykało w gniazda od korektora przy jego braku aby sygnał przechodził dalej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 9615275
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 756
    ja bym Ci nie radził używać tego na takich imprezach, to za słabe. Ludzie Cię zagłuszą a wzmacniacz po czasie może nie wyrobić. Kiedyś mi się z niego dymiło na imprezie domowej...
  • #4 9615383
    majewa5
    Poziom 10  
    Loffciam cię na wieki, działa wszystko nawet korektor ;)
    Moderowany przez Grzegorz Markowski:

Kolega na NK nie znajduje się. Kosz za nieumiejętność obsługi prostego sprzętu elektroakustycznego.
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.17. (10.9, 16) Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
    GM

REKLAMA