logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[solved]Wymagania dla Gitit - czy da radę znaleźć taki serwer?

Xerof0p 16 Cze 2011 18:45 879 2
REKLAMA
  • #1 9620189
    Xerof0p
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Interesuję się instalacją witryny typu wiki, która nosi nazwę Gitit.

Na Wikipedii znalazłem tabelkę, z której wynika, że witryna ta wymaga specjalnego oprogramowania. Oto wycinek z tej tabelki, gdzie zaznaczyłem chmurkami to, o co mi chodzi.
    [solved]Wymagania dla Gitit - czy da radę znaleźć taki serwer?

Nie wiem, jak mam znaleźć jakiś serwer, który spełnia te wymagania, czyli ma te programy Darcs, Git, Mercurial. Admin jednego hostingu, którego się pytałem, nie znał tych programów i odrzekł, że jeżeli są napisane w PHP, to mogę je zainstalować na jego hostingu. Tylko że one raczej nie są napisane w PHP. Proszę o wskazówki.
    Z góry dziękuję

@Edit
    Zapomniałem, że jeszcze musi być LaTeX
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9620666
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Podstawowym problemem jest fakt że serwer musi stać na Haskell Application Stack więc możliwość znalezienia odpowiedniego usługodawcy którzy korzystają głownie z Apache czy Zeus'a jest znikome. Git to nie problem można go postawić na dowolnym dedyku. Możesz popytać administratorów dających mozliwość wykupienia porządnego serwera dedykowanego o możliwość instalacji GHC i Cabala, ale marne widzę szanse. Szukaj lepiej skryptu który możesz odpalić pod IIS czy Apachem.
  • #3 9657230
    Xerof0p
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    LtLog napisał:
    Podstawowym problemem jest fakt że serwer musi stać na Haskell Application Stack więc możliwość znalezienia odpowiedniego usługodawcy którzy korzystają głownie z Apache czy Zeus'a jest znikome. Git to nie problem można go postawić na dowolnym dedyku. Możesz popytać administratorów dających mozliwość wykupienia porządnego serwera dedykowanego o możliwość instalacji GHC i Cabala, ale marne widzę szanse. Szukaj lepiej skryptu który możesz odpalić pod IIS czy Apachem.

OK, rozumiem. Dzięki :-)
REKLAMA