Witam serdecznie,mam MSI GE700...i od 2 dni mam problem z dyskiem HDD, otóż najpierw moja 500-ka pokazała się jako pojedyncza partycja w systemie jako dysk C, a wcześniej miałem 2 partycje C,D... (na D miałem pliki multimedialne....prawdopodobnie przepadły).Trochę spanikowałem, i zainstalowałem aplikacje Partition Table Doctor (na swoje nieszczęście)...program próbował odzyskać utracona partycje D, ale narobił bałaganu (tak jakby zamienił miejscami partycje system win7 przeniósł na D a dane z D zostały utracone / opcja RECOWERY pod F3 nie działa...mało tego dysk podzielił 45% / 55% tak ze mam w systemie po ponownej instalacji znowu tylko jedna partycje C a tej D znowu nie widać...
Moje pytanie brzmi..
W jaki sposób mam to ruszyć?
- win 7 zainstalowałem normalnie z płyty DWD - oryginał 64bit PL
sterowniki "załatwiłem" ze strony MSI tez oryginalne...tyle ze nie da się ich zainstalować...
Czy i gdzie można nabyć "re covery disk" w formie nośnika DVD
- firma MSI w projektowaniu tego laptopa chyba wzięła pod uwagę awarie dysku HDD, lub po prostu możliwość wymiany na inny (inna firma niż WD500BEVT-22ZATO )
...można oczywiście wymontować dysk z laptopa podpiąć pod pc-ta i w normalnym trybie spróbować założyć partycje...tylko znowu będzie problem z instalacja tych nieszczęsnych sterowników
Dodam,że nie jestem informatykiem,administratorem systemów, ani maniakiem komputerowym...po prostu rozsypał mi się dysk w laptopie (chyba)...jak możecie to piszcie prostym i zrozumiałym językiem...tak dla ogółu
pozdrawiam serdecznie...
...proszę poradźcie coś...
lub na:
adek112(_at_)gazeta.pl
adek1977(_at_)tlen.pl
Moje pytanie brzmi..
W jaki sposób mam to ruszyć?
- win 7 zainstalowałem normalnie z płyty DWD - oryginał 64bit PL
sterowniki "załatwiłem" ze strony MSI tez oryginalne...tyle ze nie da się ich zainstalować...
Czy i gdzie można nabyć "re covery disk" w formie nośnika DVD
- firma MSI w projektowaniu tego laptopa chyba wzięła pod uwagę awarie dysku HDD, lub po prostu możliwość wymiany na inny (inna firma niż WD500BEVT-22ZATO )
...można oczywiście wymontować dysk z laptopa podpiąć pod pc-ta i w normalnym trybie spróbować założyć partycje...tylko znowu będzie problem z instalacja tych nieszczęsnych sterowników
Dodam,że nie jestem informatykiem,administratorem systemów, ani maniakiem komputerowym...po prostu rozsypał mi się dysk w laptopie (chyba)...jak możecie to piszcie prostym i zrozumiałym językiem...tak dla ogółu
pozdrawiam serdecznie...
...proszę poradźcie coś...
lub na:
adek112(_at_)gazeta.pl
adek1977(_at_)tlen.pl