Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Megane II 2004 1.5dci - moduł domykania szyb

miszelos 18 Jun 2011 15:07 7044 9
    miszelos
    Level 14  
    Witam,
    Chciałbym założyć moduł domykania szyb (taki uniwersalny z allegro) na dwie szyby do w/w auta.
    Mam podstawową wersję wyposażenia. czyli centralny zamek (bez hands free) + seryjny alarm.
    Problem z szybami polega na tym, że po zgaszeniu silnika odcinane jest rownież zasilanie na szyby wiec jak zgasze motor a zapomne domknac szyby to znowu muszę uruchomić silnik zeby domknąć szyby.
    Dziwne to jest zwlaszcza ze inne urzadzenia jak np radio lub swiatla po zgaszeniu silnika sa zasilane. Dopiero otwarcie dzwi kierowcy odcina zasilanie na te urzadzenia.

Czy w takim razie moduł domykania który chcę zakupić będzie działał?
    decybel91
    Level 42  
    Tam już masz moduły na silniczkach szyb, nie mam pewności, ale domykanie można zakodować w UCH.
    miszelos
    Level 14  
    Na silniczkach nie ma modułów - patrzyłem. Nawet na przycisku nie mam funkcji zeby jak przytrzymam przycisk w gore na dłużej i puszczę to nie domknie się sama szyba...
    Tzw funkcja AUTO.
    Więc pewnie programowanie na UCH nic nie da.
    2011
    Level 10  
    Dla pewności przytrzymaj przez parę sekund zamykanie szyby, a domykanie w normalnym działa tak ze 2 razy szybko klikasz na karcie przycisk zamykania, sprawdz
    miszelos
    Level 14  
    Nic z tego co napisałeś nie działa - sprawdziłem. :(
    A gdzie ten moduł siedzi? Może poszukam u siebie i jeśli go nie będzie to nie mam po co jechać na komputer do ASO tylko od razu kupię z allegro.
    anusek
    Level 16  
    Kolego jak rozwiązałeś swój problem ?? bo walczę z podobną sytuacją.
    miszelos
    Level 14  
    Rozwiązałem w ten sposób, że sprzedałem auto i kupiłem inne które tą opcję ma :)
    Serio.
    anusek
    Level 16  
    Hehe... dobry sposób, ja w komisach nawet nie zwracam uwagi na francuskie auta :)
    miszelos
    Level 14  
    Powiem Ci że nie mogłem narzekać na to auto i dziwiłem się że ludzie tak psioczą na francuzy. Sprzedałem go z bólem serca ale na szczęście został w rodzinie bo wziął szwagier. Teraz kupiłem mondeo mk4 tak więc skoczyłem klasę wyżej. Mimo że jest to najwyższa wersja to już zdążyłem zrobić trochę modyfikacji :)
    mblazynski
    Level 17  
    Posiadam Megane 2 i u mnie domykanie działa. Należy szybko dwa razy kliknąć zamykanie auta przyciskiem na karcie lub przyciskiem na drzwiach.