logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować porty w innym Liveboxie dla BitComet?

toschiro23 19 Cze 2011 17:58 2055 8
REKLAMA
  • #1 9629834
    toschiro23
    Poziom 9  
    Witam

Mam problem z bitcometem, a dokładnie mówiąc mam kłopot z ustawieniem portów (świeci mi na pomarańczowo) czytałem o tym wcześniej, że trzeba wejść w serwery lan na stronie liveboxa itd. ale kłopot w tym że moja strona jest zupełnie inna nie wiem w co wejść i co zmienić :(((( pomóżcie (na obrazku zamieściłem jak wygląda moja strona liveboxa)
    Załączniki:
    • Jak skonfigurować porty w innym Liveboxie dla BitComet? 1.JPG (90.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 9630433
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Szukaj czegoś jak DMZ lub przekierowanie portów znajdziesz to pewnie w zaawansowanych...
  • REKLAMA
  • #3 9630695
    toschiro23
    Poziom 9  
    No niby jest w zaawansowanych to DMZ i jest tam napisane żeby wpisać adres IP, wpisałem i zapisałem ale nic to nie dało :( nadal nie może wyszukać portu w bitcomecie :(((

Czy nikt nie ma Liveboxa 2????????!!!!!!!!!
  • #4 9630727
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    W większości routerów przekierowanie polega na tym samym więc bez różnicy...
    W dmz wpisz oczywiście ip wewnętrzne swojego kompa (np. 192.168.xxx.xxx) a w BC ustaw np port 59999, ewentualnie spróbuj uTorrenta.
  • REKLAMA
  • #5 9630790
    toschiro23
    Poziom 9  
    wpisałem to swoje ip i zapisałem i wpisałem ten port i nadal nic :(((
  • #6 9630912
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    W firewallu systemowym/pozasystemowym BC puszczona na zewnątrz?
    Restart kompa/routera i później sprawdź...
  • #7 9630932
    toschiro23
    Poziom 9  
    wiesz co nie wiem gdzie to sprawdzić to co napisałeś w pierwszej linijce, mógłbyś mi to opisać krok po kroku gdzie mam wejść żeby to sprawdzić
  • REKLAMA
  • #8 9630980
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Panel ster. > Połączenia sieciowe > wybierasz połączenie > ppm i właściwości > zaawansowane > zapora i tam masz wyjątki itp. co do "zewnętrznego" firewalla to już musisz sam poszukać bo trochę tego typu programów jest i różnie to mają zlokalizowane.

PS Polecam uT ;)
  • #9 9631031
    toschiro23
    Poziom 9  
    nadal nic :( ściągnę sobie tego uturenta jak polecasz może z tym nie będzie problemu

Dodano po 22 [minuty]:

no i wywaliłem tego BitCometa i zainstalowałem uToorenta no i śmiga aż milo :D
    wielkie dzięki ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z konfiguracją portów w programie BitComet na routerze Livebox, który świeci na pomarańczowo. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak włączenie DMZ i przekierowanie portów, a także sprawdzenie ustawień zapory systemowej. Użytkownik próbował ustawić odpowiednie IP oraz port, ale nie przyniosło to rezultatu. Ostatecznie, po zainstalowaniu programu uTorrent, problem został rozwiązany, a aplikacja działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA