logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei E173 - problem z ponownym wykrywaniem modemu na Windows Vista

TOMI 20 Cze 2011 17:41 5465 6
REKLAMA
  • #1 9633371
    TOMI
    Serwisant RTV
    Ocena: 261
    Stałem się szczęśliwym posiadaczem owego modemu T-mobile i urodził mi się problem z jego działaniem. Po instalacji pojawia się, wszystko pięknie działa, jednak jak go wyjmę z portu USB i włożę, ponownie wykrywa nowe urządzenie, niestety bez modemu. Poprzednio miałem zainstalowaną aplikację Pleya i modem E220. Laptop to HP 9690 plus Vista.
    Proszę o jakie kolwiek sugestie.
    Szukałem softu do oczyszczenia systemu ze sterowników Huaweia jak i z Pleya, ale bez skutku.
  • REKLAMA
  • #2 9633801
    witoj
    Poziom 30  
    Ocena: 138
    Ten Bluukonekt z modemu się zainstalował albo korzystałeś z aplikacji playa?
  • REKLAMA
  • #3 9633906
    TOMI
    Serwisant RTV
    Po dłuższej walce doszedłem do wniosku że występuje efekt nie dokończonej instalacji, dlatego po ponownym włożeniu do portu USB sprzęt ponownie chce się instalować. Natomiast przedtem korzystałem z aplikacji pleya, ale na innym modemie E220.
  • #4 9634022
    witoj
    Poziom 30  
    Instalacja musi być dokończona a po powtórnym włożeniu i tak instaluje się wirtualny napęd i po tym dopiero uruchamia się aplikacja.
    Jest inaczej niż w starszych modemach np.E220 lub E160.
    Jest też jeden plus karta pamięci microSD jest widoczna bez instalacji modemu np. na innym komputerze .
  • REKLAMA
  • #5 9634574
    TOMI
    Serwisant RTV
    witoj napisał:
    Instalacja musi być dokończona a po powtórnym włożeniu i tak instaluje się wirtualny napęd i po tym dopiero uruchamia się aplikacja.

Dokładnie, wirtualny napęd się instaluje, uruchamia się aplikacja T-mobile, niestety modem jest nie aktywny i nie jest widoczny w systemie. Natomiast po restarcie systemu modem jest widoczny, działa wszystko cacy do momentu wyjęcia modemu z USB. Powtórne włożenie modemu uruchamia wirtualny CD-rom, uruchamia kartę, natomiast nie widać samego modemu.
    Sterowniki kolegi ściągnąłem, niestety nie chcą się uruchomić w żaden sposób, chyba że coś źle robię.
  • REKLAMA
  • #6 9634734
    witoj
    Poziom 30  
    Powinny się zainstalować i log powinien być tekstowy , ale możesz ręcznie wskazać te sterowniki są rozpakowane .
    Zobacz Menedżer urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki.
  • #7 9635275
    starepc.pl
    Poziom 24  
    Ocena: 32
    Odinstaluj sterowniki i aplikacje od starego modemu, najlepiej w trybie awaryjnym. Potem zainstaluj ponownie nowy sterownik.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z modemem Huawei E173 od T-mobile, który po wyjęciu z portu USB nie jest ponownie wykrywany przez system Windows Vista. Po instalacji modemu, aplikacja T-mobile uruchamia się, ale modem nie jest aktywny. Użytkownik podejrzewa, że problem wynika z niekompletnej instalacji sterowników, co potwierdzają odpowiedzi innych uczestników dyskusji. Sugerowane rozwiązania obejmują odinstalowanie starych sterowników i aplikacji, a także sprawdzenie Menedżera urządzeń w celu identyfikacji ewentualnych problemów z instalacją. Wskazano również, że wirtualny napęd modemu instaluje się, ale nie zawsze poprawnie wykrywa sam modem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA