logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung B2710 - problem z USB przy zmianie języka przez HWK, sterowniki?

oskarmarek 21 Cze 2011 08:47 4941 3
REKLAMA
  • #1 9635286
    oskarmarek
    Poziom 2  
    Witam kolegów.
    Koledzy mam małe pytanie , mianowicie posiadam do samsungów HWK i chciałbym zmienić w tym modelu język , ale mam chyba problem ze sterownikami USB wgrałem takie :
    SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones
    i efekt mam taki że czyta mi info telefonu ale gdy daje Zapisz Flash mam coś takiego :

PING: OK, COM11 - MODEM
    Product : GT-B2710
    Software: B2710MAJI1
    Regions : Cosmor
    Language: de,en,es,el,fr,it,tr
    Release : 2010 September Rev: 1
    IMEI: 353531-04---------------
    Use [QCDI Info] to get Network Keys

Ports:
    Modem:
    COM11: SAMSUNG Mobile Modem V2

i następnie w okienku mam komunikat :
    Search for USB Device Time-Out 256, select ports manually

Czy błąd ten jest spowodowany prze złe sterowniki USB , a jak tak to jakie stery do tego trzeba wgrać .
    Jestem dopiero uczącym sie i czasami sie gubię w tych sterownikach USB bo nigdzie nie mogę znaleść dokładnych informacji co do tych sterowników .
  • REKLAMA
  • #2 9636416
    oskarmarek
    Poziom 2  
    Czy kabel micro usb od noki bo może być zastosowany do samsungów bo taki właśnie tylko mam , osobiście wydaje mi sie że schematy kabli usb są chyba takie same do wszystkich marek telefonów .
    I jeszcze jedno czy ten model samsunga flash robi sie z baterią czy może bez??
  • REKLAMA
  • #3 9639663
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    Masz tutaj downloader z plikami

Link

Kablem się robi każdym tak samo, to jest standard microusb obojętnie jakiego producenta. Jeśli masz problemy ze sterownikami to nie jesteś sam bo w samsungu to normalne. Warto mieć zainstalowane Samsung new PC studio i Samsung Kies te programy zawierają część sterowników. I wypada mieć kolekcje sterowników do modemu które jak piszesz posiadasz.
  • #4 9642724
    Agielos
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    Nie zapomnij przed podłączeniem kabla wcisnąć na telefonie kombinacje :
    - Volume DOWN + 9 key i Power Button , bo inaczej nic nie zrobisz tym programem.
REKLAMA