logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie zamienniki dla diod 6KA10D i elementu BSP 450 w Mercedes Actros?

KrzysiekZ 21 Cze 2011 20:21 5741 6
REKLAMA
  • #1 9637298
    KrzysiekZ
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    W aucie podanym w temacie w czerwonym pudełku ISRI uszkodzone są cztery duże diody, z trzech większych odczytałem symbol 6KA10D, mniejsza jest tak uszkodzona że nie widzę symbolu, co można w ich miejsce założyć? Ponadto po przeciwnej stronie uszkodzony jest element o symbolu jak dobrze odczytałem BSP 450 czy można go zastąpić jakimś zamiennikiem?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9638796
    KrzysiekZ
    Poziom 14  
    Pozostaje jeszcze kwestia tej czwartej diody ponieważ tak jak pisałem jest tak uszkodzona że nie odczytam jej symbolu i co to są te trzy duże o symbolu 6KA10D ponieważ nie znalazłem ich parametrów.
  • #4 9640529
    serwis_gh
    Specjalista - układy wtrysku Diesel
    Ocena: 1239
    Witam.
    Może taki obrazek Jakie zamienniki dla diod 6KA10D i elementu BSP 450 w Mercedes Actros?
    z postu Fotel Scania
  • REKLAMA
  • #5 9643202
    KrzysiekZ
    Poziom 14  
    Tak widziałem to zdjęcie, ale ciężko z niego odczytać jaki symbol ma pierwsza dioda w prawym górnym rogu .
  • #6 9671088
    SP8JZ
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    Jeśli z tej małej diody nie da się nic odczytać, to jest wielce prawdopodobne że sterownika nie da się już uratować.
    W takim wypadku jest to sprawa specjalnej troski i trzeba zachować szczególną ostrożność.

ps.
    jak można być tak durny i watować bezpieczniki
    napis, który odparował powinien dać Ci czas na zebranie sił, bo może być kiepsko
    jeśli padł sterownik fotela, to nie wierzę, że nie ucierpiały przy okazji inne sterowniki/przetwornice do CB/naczepa itp.
  • REKLAMA
  • #7 11030195
    efekt
    Poziom 21  
    Ocena: 56
    Witam
    1N5404. W moim sterowniku siedzi taka dioda.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem uszkodzenia diod 6KA10D oraz elementu BSP 450 w Mercedesie Actros. Użytkownik poszukuje zamienników dla czterech uszkodzonych diod, z których trzy mają symbol 6KA10D, a jedna jest zbyt uszkodzona, by odczytać jej symbol. W odpowiedziach zasugerowano, że dioda 1N5404 może być odpowiednim zamiennikiem. Zwrócono również uwagę na potencjalne uszkodzenia innych komponentów sterownika, co może wymagać szczególnej ostrożności przy naprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA